10

Æble-/Pærechutney med Dukkah

På gulvet stod en balje frisk frugt. Det kan snildt spises frisk. Æblerne er saftige og velsmagende og vi er vilde med dem. Pærerne er lidt til den umodne side endnu, men det er med velberådet hu, de er plukket. De skal nemlig forvandles til chutney og så er syrlig og hårdt ganske udmærket.

Mens jeg ventede på, at Kenneth og Oline skulle finde vej ind i verden, skrællede jeg frugter. Halvt af hvert. De syrlige madæbler, som stadig kun giver sparsomt, men lige tilpas til dagens idé og en sjat af de hårde pærer. Skrællerne blev gemt og kogt, så saften kan koges ind til gelé, som skal gøre julemiddagen helt perfekt. Jeg er i god tid, men kun sjældent.

Jeg fandt bøtten med Dukkah frem. I gryden med en sjat olie hældte jeg gode håndfulde af det skønne krydderi med en smule ekstra spidskommen. Da duften var på sit højeste, supplerede jeg med grofthakkede rødløg og rigeligt med hvidløg. Jeg glemte den friske chili, men den kan anbefales. Mens løgene blankede i den varme olie og krydderierne, skar jeg frugten til i grove, umage stykker. Frugten og en sjat, store, mørke rosiner mødtes i gryden og da det var vendt et par gange, kom sukker og æblecidereddike i.

Nu skal det hele have lov til at koge en times tid eller halvanden. Bagefter kommer det på glas og så kan vi ellers bare glæde os. Hjemmegjort chutney passer svært godt til de Curries, vi er så glade for herhjemme. Mmm…

Du vil sikkert også kunne lide