41

Clover 1 & 2

Nu kunne jeg lave to indlæg med hver deres udgave af Helga Isagers Clover, men jeg samler dem, for de havner alligevel samme sted. Jeg kender nemlig to søde piger, som måske kunne have glæde af en overgangssweater, som også kan lune om skuldrene på en dejlig sommeraften. Dem venter vi forhåbentlig en del af. Sommeraftener. Jeg er i hvert fald klar.

Den første jeg strikkede, var en størrelse 3/4 år. Jeg vidste præcis, hvilke farver jeg havde lyst til at arbejde med. Den grønne har brændt længe. Jeg finder den meget, meget smuk og jeg valgte at blande den med en lys grå, tynd tråd, som gjorde den endnu mere levende at se på.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og var fristet til at fortsætte i samme farver, men jeg ved, at den smukke pige, som skal modtage den store trøje, holder af pigefarver. Jeg holder også af variation, så det var ikke svært at beslutte, at jeg ville skifte farvespor.

Den næste trøje blev strikket i samme kvaliteter, men altså i nogle andre farver…

Fakta:

Design: Clover designet af Helga Isager. Strikket i størrelse 3/4 og 7/8 år. Opskriften kan du finde i Amimono Knit Collection 2010, som er et lille opskriftshæfte med forskellige modeller.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsgarn i henholdsvis farven Grøn Hvede og farven Meleret Rose fra Garnudsalg.dk samt en tråd lammeuld/cashmere i farven Lys Granit 28/2 og Rose 24/2 fra samme sted. Der er desuden brugt små rester af Blackhill Højlandsgarn i forskellige farver.

Pind:  3 og 3½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: Trøjen i størrelse 7/8 år vejer ialt 173 gram og størrelse 3/4 år vejer 112 gram. Jeg gætter på, at fordelingen er cirka 2/3 Blackhill Højlandsuld og 1/3 lammeuld/cashmere.

Ny teknik: Ingen. Teknikken i manchetterne er forklaret lige her.

Jeg er sådan set svært tilfreds. Allermest er jeg tilfreds med, at det rent faktisk er lykkes mig at strikke to ens og endda lige i rap. Jeg er også yderst tilfreds med, at det er lykkes mig at holde fast og gøre færdig, for det kniber det gevaldigt med for øjeblikket. Nu er jeg bare spændt på, om pigerne gider dem…

Du vil sikkert også kunne lide