16

Søndag ender med jordbærsylt, friskbagte boller og vist en skylle om et øjeblik

Morgenen blev senere, end jeg er vant til, for vi faldt i Kill Bill sent i går og måtte selvfølgelig se begge film og ikke bare nøjes med den ene, så det blev sent, før vi lå under dynerne og trak torsk i land. Jeg ved ikke, om jeg fiskede, men jeg skal lige love for, at Kenneth gjorde. Endda så højlydt, at han vækkede mig et par gange. Som hævn vækkede jeg så ham. Med en albue. Og citronmund. Tiden skal jo gå med noget, når det tilsyneladende ikke kan blive søvn.

I morges kogte jeg en grød. Noget spiste jeg og resten røg i Laura, min flittige køkkenassistent, som rørte en dej, som nu hviler. Der kan nemlig gå lang tid, inden de unge mennesker viser sig og friskbagt er allerbedst, synes jeg.

Vi spiste de sødeste jordbær i går. Vi er vilde med jordbær, men det lykkedes os ikke at spise alle, så de røg i en gryde i morges med lidt citronsaft, vanillestang og rørsukker.

Nu er sylten sat på køl og er vi heldige, er den klar til de nybagte boller om en times tid.

Jeg vasker. Jeg forbereder, for i morgen starter en ny uge og vi skal være klar. Det betyder rent tøj i stakke, brød i fryseren og måske – hvis jeg er meget heldig – en lille, forsigtig afstikker ud i sommerlandet, som lige nu er truende gråt. Jeg gider.

Du vil sikkert også kunne lide