72

Tænk engang, at det er atten år siden jeg nær var blevet sat af på Rødovrevej

For atten år og et par timer siden var jeg et hestehår fra at blive sat af på Rødovrevej. Jeg sad i en taxa på vej til Hvidovre Hospital. Jeg havde stærke veer og chaufføren ville ikke risikere, at jeg fødte på hans bagsæde. “I bliver altså sat af, hvis hun føder”, var hans irrationelle kommentar, hver gang jeg brummede over, at han igen ramte et bump i vejen.

Vi nåede på Hvidovre. Sådan lige akkurat. En times tid senere kom Oline til verden. Hun entrerede verden i Superman-positur. Hun var stjernekigger og havde højre arm strakt ud ved ansigtet, så det første jordmoderen så, var den lille, knyttede hånd, der var på vej ind i verden.

Der var fart på. Det har der været siden. Hun er livskraftig og fantastisk. Hun er nysgerrig, følsom, smuk og loyal. Hun er fuld af kraft og overbevisning. Hun er videbegærlig, viljefast og determineret, når hun beslutter sig. Hun er et af de smukkeste mennesker, jeg kender. Både udenpå og indeni. Hun er udvalgt specielt til os, og vi glædes hver eneste dag over, at det var lige præcis her, hun havnede, for vi har fået lov til at følge et fantastisk dejligt menneske på vej et lille stykke ind i livet. Om lidt er vi med fra sidelinjen, men lige nu, har vi stadig glæden ved at have hende helt tæt på hver eneste dag. Det elsker vi. Vi elsker nemlig hende. Altid og uendelig højt.

Huset er stille. Morgenbordet er dækket og gaverne fundet frem. Inde på gæsteværelset ligger Annemette og Heidi. Nede i soveværelset hygger Oskar med at snige sig ind under dynen til Kenneth. Ovre i længen sover fødselsdagsbarnet endnu. Her er helt stille og ingen tegn på, at vi har en attenårig i huset.

Mig? Jeg bager fødselsdagsboller. Og glæder mig til, at vi skal fejre Oline hele dagen. Og skræmmes over, at det er nu. At hun er blevet voksen, mens jeg kiggede væk.

Hun har ønsket en chokoladelagkage. Det skal hun få. I flere lag. Og friske frugter. Og Pavlova. Og varm chokolade. Og ikke mindst kardemommebollerne. Det var vist dem, jeg kom fra ;-)

Allerkæreste og højtelskede Oline, jeg elsker dig, mit fantastiske menneskebarn.