34

Så gik tiden da med det eller hvorfor en strikkeopskrift oftest koster penge

Hov! Så stod jeg op med idéen om, at jeg lige ville grifle noget ned omkring de her top-down-sweatre, jeg strikker hele tiden og for øvrigt strikker sådan bare på lykke og fromme. Lykke og fromme er sådan lidt for luftigt, hvis andre skal have glæde af det også, så jeg ville prøve, om jeg ikke lige kunne skrive en opskrift. Det kunne jeg da godt. Det tog så næsten syv timer og jeg er altså ikke af de langsomste.

Jeg gætter på, at langt de fleste strikkere ikke er klar over, hvor lang tid det tager at udvikle en opskrift. Jeg har en idé om det. Jeg er ikke nogen strikketeknisk nørd, som fordyber mig i kantmasker og udførslen af vrang. Jeg er sådan mere resultatorienteret, så det er ikke fordi jeg har brugt lang tid på at beskrive avancerede teknikker eller har forsøgt mig med at forklare, hvordan man laver den pæneste raglanudtagning. Jeg har bare sat ord på noget af det lavpraktiske indenfor strik. Jeg har også talt masker, målt strikkeprøver og regnet i højder og bredder. Jeg har læst korrektur. Jeg har tegnet diagram. Jeg har tilrettet fotos. Jeg har glemt tiden.

Jeg har lavet en opskrift. Lige nu er den sendt ud i korrektur. Den bliver helt gratis, for jeg skal ikke leve af den. Den bliver også til brug på eget ansvar og helt uden mulighed for support, for tiden rækker ganske enkelt ikke til andet, men den bliver og den var længe undervejs, men sådan er det. Hatten af for vores strikdesignere, som bruger lang tid på at udvikle, forfine og siden sætte til salg. De er mine helte og jeg betaler gerne for deres store arbejde!

Søndag

Resten af søndagen skal vist bruges til noget af det, jeg ikke fik gjort, fordi jeg helt og aldeles overså tiden. Jeg glæder mig.

PS – opskriften skal jeg nok smide både her og hos Kenneth, når den er klar :-)

Du vil sikkert også kunne lide