33

At længes til Skotland

Jeg er begyndt at længes til Skotland. Måske er det tidspunktet? Måske er det det faktum, at Kenneth har bevilget ferie til anden side, så min er aflyst? Måske er det bare fordi vi allerede havde snakket om, at vi skulle have et gensyn og Oline med?

Måske er det bare min udlængsel, men jeg drømmer om det flade Peterhead. Om blå himmel, bølger og vasketøj på snor. Om smalle veje, øde småbyer, genkendelse og kærlighed.

Skotland

Jeg drømmer om Kilmarnock Arms Hotel. Om forhaver fulde af skrot, Nordsøen og dyner så tunge, at jeg tror, at jeg drukner. Om blæst, forrevne klipper, småbyer og smukke, imødekommende mennesker.

Jeg drømmer om at spadsere gennem byen og falde indenfor i en af byens kiosker. Jeg vil spadsere ned langs åen, ned mod havet. Jeg vil nyde synet af småhuse mod grå himmel og jeg vil finde golfbolde langs vejen, fordi spillerne slår dem for langt fra Cruden Bay Golf Club oppe på bakken over byen.

Skotland

Jeg drømmer om Højlandet. Om vidder. Om blæst og sækkepiber, fish’n chips, snoede veje og blakket himmel. Om regnvejr, som forsvinder lige så hurtigt, som det kommer. Om slotte, broer og får, der gør, som det passer dem. Om magiske øjeblikke, kirkegårde og om at være sammen.

Skotland

Skotland

Skotland

Jeg drømmer om uld, fibre, garn og visitter. Om gamle vandmøller, som kommer til ære og værdighed igen. Om bæredygtighed og engagement. Om højlandskvæg, marker, bønder og muld. Om venstrekørsel og strande pyntet med søstjerner og sten.

Skotland

Skotland

Skotland

Jeg drømmer om at spadsere gennem skove, som dufter af muld, sensommer, regn og lykke. Om ruiner med udsigt, blå himmel, solstrejf og uldne sweatre. Om god mad, vandrestier og solnedgange.

Skotland

Skotland

Skotland

Jeg drømmer om at komme tilbage. Det er vist ikke mere kompliceret end det.

Skotland

Jeg tror, at jeg bliver nødt til at undersøge, grave dybere, tjekke priser og drømme videre. Lige pludselig lykkes det :-)

Du vil sikkert også kunne lide