19

Dagdrømmenes holdeplads eller hvordan Amsterdam spøger på Frederikstorv

Det er torsdag. Jeg sidder på min pind i byen. Midt i centrum med udsigt til liv og Lone. Dagdrømmenes holdeplads.

Solen falder skråt ind gennem vinduet. Her er lunt og rart. På kanden er varm te med pebermynte og lakrids. Overraskende for mig selv, kan jeg lide teen. Jeg er ikke vild med pebermynte-te. Overhovedet eller i hvert fald indtil nu. Nu synes mine smagsløg, at den er dejlig. Jeg overrasker stadig mig. Det er godt.

Så falder jeg over et af sommerens snapshot. Jeg nød livet i poolen i Dordogne. Jeg elskede den pool. Den venter på mig. Jeg skal gense den til næste sommer og det er overraskende skønt at vide, at der venter en sommerferie på et sted, jeg har tabt mit hjerte til. Jeg kan kun glæde mig og mens jeg venter på det der rejehop direkte i vandet, kan jeg drømme om en lille efterårstur.

Mmmm

Jeg vil rigtig gerne stikke af en dag eller tre. Måske bliver det en mulighed. Jeg håber det og jeg er allerede i gang med at afsøge mulighederne. I går ramte snakken jo skønne og fristende Amsterdam. Det er alt, alt for længe siden sidst, kan jeg mærke. Så snart Oline nævnte byen, længtes mit hjerte, men vi har kun mulighed for at være væk nogle få dage, så rejsetiden skal indkalkuleres, når der skal vejes for og imod. Alligevel kunne jeg mærke, at både Oline og jeg var fristet til at give los og sparke kælken i retning af Amsterdam …

I morges kiggede jeg på lejligheder at leje dernede. Jeg kan godt finde noget. Jeg har faktisk fundet den fedeste lejlighed. Rigelig plads. Smukke omgivelser lige i et af yndlings-kvartererne; De Pijp. Nu er det vel bare et spørgsmål om at få overtalt Kenneth. Mon ikke det kan lade sig gøre? Jeg har i hvert fald tænkt mig at prøve. Snarest.

Du vil sikkert også kunne lide