18

Lørdag er også foccacia eller fügassa, som det hedder i Ligurien

Jeg fandt en af de store dåser med kikærter inde bagerst i skabet. De opfordrer til humus. Hjemmelavet, stærk og velsmagende humus. Det tog ikke mange sekunder at beslutte, at det var netop det, de havde sparet op til, mens de stod og trak renter på hylden.

Sammen med kikærterne fandt jeg spelt, som skulle bruges. Jeg fandt også sorte oliven, frisk rosmarin og en af de store, gode skåle frem.

Brød

Nu er der rørt en dej, som hviler. Senere bliver den forvandlet til foccacia eller fügassa, som det hedder i Liguriensuppleret med sorte oliven, flagesalt, rosmarin og den gode olivenolie. Lunt brød dyppet i olivenolie er godt og sammen med humus bliver det en himmerigsmundfuld.

Opskrift har jeg ingen af. Jeg improviserer. Det sidder i hænderne efterhånden. Jeg er fuld af selvtillid. Det bliver godt.

Jeg kan næsten ikke vente ♥

Du vil sikkert også kunne lide