17

Oven vande igen og så måske kursen stik syd

Tiden løber og jeg løber med. I dag er en lang og intens hovedpine endelig ved at lette og jeg er oven vande igen, så jeg tænker, at jeg måske får gang i vaskemaskinen. Det kunne passe så vældig godt, når jeg husker, at der er mindre end en uge til, at vi sætter kursen stik syd.

Vi regner med at rejse torsdag morgen, når vi har fået installeret mor i huset. Hun og Oskar hygger sig vældig, mens vi er af sted og hver aften benytter vi os af, at også mor er blevet garvet iPad-bruger og sniger os til lidt Facetime. Verden bliver lille på den måde. Jeg kan tage mor med på tur gennem vores feriehus og jeg kan vise den fantastiske udsigt, vi nyder hver eneste dag, vi er af sted. Jeg kan se, at hun og Oskar har det godt og jeg ved, at hun hele tiden kan kontakte os uden besvær. Det nyder både hun og jeg :-)

passene

Vi er så privilegerede, at vi kan tage af sted på en dag, som giver begrundet håb om, at vi undgår den værste ferietrafik, så jeg har taget mig den frihed at beregne to overnatninger på udturen. En i Tyskland og en, når vi er nået syd for Paris. I tyskland siger erfaringen mig, at der kan være behov for at beregne indtil flere timers forsinkelse på grund af motorvejs-køer, men det er umuligt at sige noget om. Jeg tager bare højde for, når jeg booker overnatning, som for øvrigt foregår delvist i blinde og med god margin til begge sider, fordi det er vanskeligt at kende ankomsttidspunktet.

I Tyskland overnatter vi på Hotel Maurer i Ladbergen. Jeg kender Kenneth godt nok til at vide, at selv om intentionerne er afgang tidlig morgen, så nærmer vi os frokost, inden vi kommer ud af døren og derfor kan det vise sig, at vi må revidere denne overnatning undervejs, men så er det sådan. Jeg booker altid kun med mulighed for at afbestille samme dag indtil klokken 18 og jeg booker via Booking.com, fordi det er så nemt og bekvemt.

Dordogne, Frankrig

Vi skal spise gode salater, frisk, solmoden frugt og masser af skønne, franske brød. Jo, vi skal!

Fra Ladbergen, som ligger mellem Osnabrück og Münster, går turen mod Paris, som gerne skal passeres i god ro og orden. Nu kunne jeg skrive noget klogt om at passere en storby uden besvær, men jeg har ikke fundet recepten på en problemfri tur gennem Paris eller andre af de større europæiske byer, så vi væbner os bare med tålmodighed og sjove historier og så plejer det faktisk at gå rigtig godt.

Sidste år tog det os næsten to timer at komme gennem Paris. I år har jeg valgt, at det skal gøres, inden vi holder ind for natten ved Hostellerie Blanche de Castille i Dourdan. Vi skulle ankomme, så der er tid til at nyde livet og måske endda tage en slentretur gennem byen, inden vi nyder aftensmaden og ellers samler kræfter til de sidste små 600 kilometer inden ankomst til årets skønne feriedestination i Dordogne.

Dordogne, Frankrig

Forude venter tre ugers dasen ved egen pool og skal jeg være helt ærlig, kan jeg altså næsten ikke vente.

Du vil sikkert også kunne lide