12

Langs vejens to hjulspor

Dordogne, Sommeren 2014

Til højre i dette billede går to hængebug-svin, tre geder, 7 gæs og et ikke nærmere defineret antal høns. De nyder alle livet. Gederne tager på springtur, når de får chancen, svinene bliver, hvor de er. Høns og gæs  er tilfredse med, at deres verden går til hegnet og er de ikke, spadserer de ud gennem det og går på opdagelse. Ingen tager notits af dem, for de finder selv vej ind igen, når aftenen falder på og ræven indleder sin jagt for overlevelse.

Her dufter af skovbund blandet med frodig grøftekant, støvet vej og ind imellem af lindeblomst, når vinden bærer duften af de blomstrende lind over marker, gennem skovlysninger og i denne retning.

Langs vejens to hjulspor ligger små, beskedne huse. Ved vejen står postkasserne. Ind imellem kommer posten kørende ned ad vejen, stopper ved hvert hus og rækker ind i postkasserne fra bilens varme forsæde, inden han fortsætter sin rute.

Det sidste hus på vejen er der, hvor jeg har tilbragt en lille måned af denne sommer. Langt ude på landet, hvor stilheden er så larmende, at man de første dage får susen for ørerne. Så langt udenfor lands lov og ret, at der er halve timer til butikkerne. Helt derude, hvor alle hilser på hinanden og ingen ankommer uset eller ubemærket. Der hvor morgenbrød er noget, du får leveret til døren og vin og honning er lokalt produceret og leveres lige så ofte, som du har lyst og behov af Serge med fuldskægget og bistaderne nede for enden af marken, hvor hestene græsser.

Det gjorde godt. Rigtig godt. Måske jeg gentager til næste år. Jeg er tosset nok til det …

Du vil sikkert også kunne lide