28

Kvæde, jeg elsker dig, min aromatiske ven

Kvæde

Efteråret var forbi et kort øjeblik. Det betød, at mine kvæder lå på jorden, da jeg fik kigget ud i haven i går. De skulle naturligvis reddes, inden andre kvæde-elskere fik gode ideer, så jeg tog først en af mine sædvanlige kurve med ud, men den kom til kort i løbet af et øjeblik. Så hentede jeg vasketøjskurven, som på ingen tid var fyldt til randen.

Høsten er af ét træ. Det har givet en imponerende mængde frugt dette efterår. Der er kvæde til både kvædebrød, kvæde-chutney, kvæde-sirup og kvæde-marmelade. Der er også så rigeligt, så der kan fremstilles frugtlæder til vinterens oste. Der er faktisk bare så rigeligt.

Kvæde

Kvæde

Kvæden er en af mine yndlinge. Jeg har nu to, små pærekvæder stående i haven. Det ene gav tre, små kvæder i år. Dem fik fuglene. Det andet gav resten. Jeg har sagt tak ;-)

I weekenden får en stak af dem en forvandlingsrejse mod chutney, tror jeg. Jeg elsker chutney. Jeg elsker hjemmelavet chutney allerhøjest.

Læs meget mere om min kvæde-passion lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide