7

Godt vi danskere forstår os på at hygge

Solsikkemark i Dordogne

Solsikkemark i Dordogne, sommeren 2014

Solen gemmer sig. Jeg trænger til den. Jeg lever i en grå suppe i disse dage og de lover ikke mindre af den, som ugen skrider frem. Det samme gælder sikkert for dig. Nu taler de også om storm. Godt vi danskere forstår os på at hygge.

Jeg giver mig af med at tænde stearinlys, brygge skoldhed te og finde de lune plaider frem. Jeg strikker. Jeg læser gode historier. Jeg skutter mig under dynen om morgenen, når det fortsat er mørkt og vækkeuret har ringet, men jeg står op og tager lange, varme bade. Jeg har fundet de uldne sokker frem og jeg bærer strik hver eneste dag. Jeg strider mig gennem det, som ikke engang kandiderer til at kaldes vinter, men bare er en kedelig forlængelse af efteråret.

I dag er jeg mødt klokken otte. Jeg går hjem ved 23-tiden i aften. Det er en af de lange dage. Sådan er de ikke allesammen. I dag har vi strikkecafé. Jeg elsker de aftener, så jeg har glæder mig en uges tid allerede og så gør det ikke spor, at det bliver en lang dag. Jeg skal strikke i udsøgt selskab. Det er bare så meget i orden med mig.

Du vil sikkert også kunne lide