13

Jeg var i Vor Frue

Jeg var i Vor Frue Kirke i København forleden. Det var første gang. Jeg har ellers færdes lige omkring den i mere end ti år, men der er en første gang for alting og dette her var altså den første gang. jeg skulle indenfor i kirken. Det var en smuk kirke med et imponerende stort kirkerum. Det er byens domkirke, så selvfølgelig er det sådan. Det er også den kirke, der lægger bænke til alt fra konger til tiggere og det kan jeg i grunden rigtig godt lide.

Det mest slående ved kirken var varmen, da vi trådte fra våbenhuset og ind i skibet. Kirkerummet var tydeligvis opvarmet. Det næste jeg bemærkede var, at bænkene var udstyret med polstrede, bløde læderhynder og herefter opdagede jeg, at en god del af dem også var optaget. Række efter række lå hjemløse og sov på de bløde bænke i det opvarmede kirkerum.

Her blev budskabet om næstekærlighed til en aktuel og nærværende hverdags-prøvelse for de, som betales for at holde opsyn. Næstekærligheden så ud til at have vundet. Det gjorde mig glad.

Vor Frue Kirke, København

Vor Frue Kirke, København

Vor Frue Kirke, København

Vor Frue Kirke, København

Vor Frue Kirke, København

Vor Frue Kirke, København

Efter nogle øjeblikke indenfor i varmen i Vor Frue Kirke, tog vi turen hen over den smukke Frue Plads og drejede ned ad Fiolstræde i retning af nogle butikker, jeg gerne ville besøge.

Frue Plads, København

Det blev en kort, intensiv og manerlig kold tur vi tog ned gennem en lille del af indre by den lørdag formiddag inden byen for alvor vågnede. Sikke vi hyggede os.

Du vil sikkert også kunne lide