27

Kærligheden & Bønnestagen

Ferie er virkelig noget, jeg holder meget af. Korte eller lange er ligegyldigt, for det handler ofte bare om at skifte til et nyt sceneri for mit vedkommende. Nye oplevelser, andre sanseindtryk, anderledes dufte og god tid er nogle af hovedingredienserne.

God tid holder jeg meget af og har jeg alt for lidt af. I sommerferien fik jeg indhentet lidt af underskuddet og det resulterede i, at jeg fik fuldført to idéer, jeg havde planlagt for længe siden; nemlig to babytæpper af den helt klassiske slags. Det blev til Kærligheden og Bønnestagen.

Små, lækre tæpper

Jeg har strikket dem, så de nemt kan varieres i størrelsen og jeg har valgt, at de skal være lækre og sjove at strikke, men ikke kræve andet end basale strikkefærdigheder, så selv nybegyndere kan strikke dem. Kan man de mest basale strikketeknikker såsom ret, vrang, slå om og strik sammen, er man klar til at strikke begge tæpper, som nok kræver tålmodighed, men så også kun det.

Kærligheden

Kærligheden består af en remse, som løber over temmelig mange pinde, men ikke kræver andet end basale strikkefærdigheder og ellers ro til at navigere gennem pindene i den rigtige rækkefølge. Her er en overstregnings-tusch en god hjælper og så er det dejligt, at der hele tiden sker nyt, som giver lyst til lige en enkelt pind mere

Bønnestagen

Bønnestagen er et helt klassisk tag på snoninger. Jeg har valgt, at mønstret skal løbe over få pinde, men til gengæld være skarpt og markeret og det opnår jeg ved f.eks. at strikke tre masker ad gangen sammen, men igen kan man sagtens være strikke-novice og alligevel være med. Det er ikke spor svært.

Tæpperne er som sagt lette at variere i størrelse og der er anvisninger på dette i opskriften, ligesom mønstret, for begge tæppers vedkommende, er grundigt beskrevet og desuden vedhæftet som diagram.

Hvor er jeg glad for, at jeg endelig nåede i mål med et par af de mange idéer, der ligger og rasler oppe i hjernekisten :-)

God weekend derude ♥

Du vil sikkert også kunne lide