6

August er bløde, blide eftermiddags-farver

August, du har stjålet mit hjerte. Du taler med blide, bløde skygger, varmt lys og brede trækroner. Du lover guld og grønne skove en lille tid endnu, men du fortæller også om tider, der skal komme. Du er blid, generøs og en af mine yndlinge. Du dufter vidunderligt, er gavmild og varmer både udenpå og indeni. Du gør mig glad og ind imellem endda højstemt, når jeg træder ind i dine gyldne landskaber.

August er høsttid

  • August er høst.
  • Ottende måned er bløde eftermiddags-farver, som blidt kærtegner nethinden.
  • August er duften af sensommer.
  • Ottende måned er støv og lyden af mejetærskeren på vej gennem solmodne afgrøder.
  • August er sene eftermiddage, hvor varmen fra en skøn, lun dag stadig sidder i sjælen, som putter sig trygt og godt i bilsædet på vej hjemad.
  • Ottende måned er vidunderlig.

Jeg elsker august og den viste sig fra sin smukkeste side i dag. Sensommer. Høst. Tiden for at sanke og samle. Vejr, som passer så godt, til en sjæl som mig. Lune aftener. Stille regn. Grøftekanter så gule, at alskens kryb trækkes til og kamillen, der løber i fri dressur. Lyse nætter, der føles, som skulle de aldrig ende og åbne døre, som genlyder af sommernat. Tidlige fløjt fra morgenvakse fugle.

Sagde jeg, at jeg elsker august?

Du vil sikkert også kunne lide