15

Søndagsstemning på stationen

Søndagsstemning på stationen

Det var nu slet ikke planen, men sådan skal man ind imellem improvisere …

Søndag skulle have indeholdt rengøring, tøjvask og oprydning. Søndag skulle have været losseplads, ukrudtsbekæmpelse og vinduespudsning. I stedet kom den til at indeholde alt det, vi holder af. Improvisation, smukke landskaber, sensommer, solskin og nogle af dem, vi elsker. Vi endte med en tur ud i Danmark på en af de sidste og smukkeste august-dage denne sommer.

Vi endte på Vrads Station. Vi fandt en smuk, tilpas Anne, som serverede den dejligste frokost i privaten på første. Så sad vi der med åbent tagvindue og lyden af glade gæster, mens vi nød al den kærlighed, der er i både Annes selskab og Annes mad.

Nedenfor sad togpersonalet og nød kaffen, mens de måtte lægge øre til mange spørgsmål om lokomotiv, bane og så videre…

Søndagsstemning på stationen

Søndagsstemning på stationen

Verdens bedste triffli

Mens toget rullede ud fra perronen, spiste jeg verdens bedste trifli. Ganske enkelt verdens bedste. Annes version er let, syrlig, sød og sprød. Jeg skulle gerne spise en lige nu. Eller to …

Søndag på Vrads Station

Søndag på Vrads Station

Søndag på Vrads Station

Søndag på Vrads Station

Søndag på Vrads Station

Der er masser af liv og en skøn stemning ude i skoven, hvor Anne holder til. Det er et virkelig skønt sted. Hjerterytmen bliver langsommere og man trækker vejret helt ned i maven efter få minutter på den fine plet. Jeg elsker at besøge Vrads Station.

 

Over heden

Vi kørte hjem over heden. Overalt var bakkerne dækket af udsprunget lyng og så langt øjet rakte, var der lilla bølger i de smukkeste nuancer. Blicher har brugt de trøstesløse strækninger af hede med præcision og som melankolsk kulisse for de fleste af sine fortællinger og jeg er helt sikker på, at de er triste og ikke særligt opløftende for sjælen på en vinterdag eller i en efterårsstorm, men på en sensommerdag er der altså ikke meget, der kan overgå en tur ind gennem hosekræmmerens land.

Over heden

Ind imellem forekommer landevejene uendelige, men det er de jo ikke. Inden man ved af det, er det tid til endnu et sving og endnu et nyt eventyr lige om hjørnet. I går var der masser af dem. Vi kørte ad småveje både ud og hjem. En lang, langsom og uendelig smuk tur endte hjemme på Tjørnevang tidligt på aftenen i går.

I dag starter en ny uge. Her er ikke rent. Jeg har ikke meget rent tøj. Til gengæld er vi fyldt op af glæden over, at vi har Anne i vores liv. Det er så meget mere værd end ingen støv og rene underpermissioner. Jo! Det er det!

Du vil sikkert også kunne lide