4

Lørdag er sensommer, blomsterflor og udsigt til ingenting

Engletrompet

Jeg har fået en meget tiltrængt nattesøvn og er først vågnet for en times tid siden. Jeg er vågnet til en smuk sensommerdag. Det er sensommer. Solen skinner, himlen er høj og jeg har ingen planer. Det passer præcis med morgenens udgave af mig, at jeg ikke skal noget som helst, men kan være langsom.

Jeg overvejer, hvad weekenden skal indeholde. Jeg mærker sensommeren. Jeg ved, at lys og sol skal drikkes i store, grådige slurke. Der skal ingen mådehold være. Det svinder og jeg ved, at jeg skal bruge alt det, jeg kan nå at få samlet.

Udenfor vinduet hænger de få Ingrid Marie, jeg får lov til at nyde i år. Alle mine frugttræer er væk nu. Der er plantet nye, men de sidste måtte lade livet, da vi etablerede ny have for et par år siden. Heldigvis kan jeg hente figner. De er både ude og inde. På Feddet supplerer de mine frokoster og i bedet bag terrassen har jeg lidt blåbær. De bærer fint i år trods de grumme ting, vi har udsat dem for.

Blåbær

Engletrompet

På Feddet står den flotteste Engletrompet. Den er en foræring fra Mona og jeg elsker den. Jeg nyder den hver eneste dag. Den dufter fantastisk, når solen går ned og inden er den bare helt igennem et eksotisk og smukt indslag på terrassen.

Engletrompeten er vel omtrent en meter og tyve høj. Jeg vander den hver dag og gøder den. Til gengæld kvitterer den med nye blomster hver eneste aften til de af os, som husker at nyde dem udenfor. Jeg håber desperat, at jeg kan finde ud af at få den til at overvintre. Det SKAL den bare.

Sommerfuglebuske

I haven er det eneste farve de sidste, trætte blomster på mine sommerfugle-buske, men de får selskab af terrassens Dahlia, som jeg desperat livsforlænger, fordi de giver farve og en følelse af, at det fortsat er sommer. Sådan kan man snyde sig selv længe.

Om lidt vil jeg drikke mere kaffe. Jeg vil tage et kig på hjemmet, som trænger til en kærlig hånd. Jeg vil finde en ny, god lydbog at nyde og jeg vil lytte til den, mens jeg strikker på min A Cardigan eller hækler lidt lapper til mit on-the-side-projekt, som er et restetæppe, som skal gøre kål på lidt af mine uld-rester. Lørdag er sådan en god dag til den slags.

Må du få en lys & fin sensommer-lørdag fuld af grin, kærlighed og det og dem, du holder af ♥

Du vil sikkert også kunne lide