7

En blommekompot på Fanø, ja tak

Fanø, september 2015

Vi er landet på Fanø. Viskermotoren i chaufførsiden gik i stykker på vej herned, men vi klarede den og ankom i går aftes i mulm og mørke. Fanø er lille og overskuelig, så det var som at komme hjem, da vi landede på øen. Det var ikke nødvendigt med kort. Vi vidste begge, hvor vi skulle hen og jeg kørte problemløst lige til døren, hvor jeg fandt en kuvert med nøglen til sommerhuset, vi skal bo i de næste dage. Fra nøglekontoret kørte jeg direkte til sommerhuset. Man bliver ikke væk herovre. Det er rart.

Fanø, september 2015

Her er skønt, råt og det rusker og ind imellem pisker regnen ned fra en grå himmel, men det gør ingenting. Vi skal bare strikke, snakke og nyde indendørslivet i dag. Altså når Lisette kommer tilbage fra mekanikeren, for den visker skal jo repareres. Imens er jeg gået i køkkenet. Vi står for dagens forplejning, så der er lagt i kakkelovnen til en varm curry, krydrede basmatiris og raita efterfulgt af en skøn blommekompot serveret a la trifli.

Blommer

Lisette har de skønneste blommer i haven. I går inden afgang samlede hun en posefuld, som jeg har forvandlet til kompot. En vanillestang og lidt rørsukker og så er det klar. Nu står det til afkøling.

Blommer

Det er så utrolig smukt i farven og det smager dejligt. Nu skal det bare vente på lidt makroner, en god skum af fløde og græsk yoghurt og da allervigtigst; de mennesker, det er tiltænkt. De ankommer snart fra fastlandet. Vi glæder os.

Du vil sikkert også kunne lide