7

Amsterdam spøger

Amsterdam

Jeg fik sådan en lyst til at gense Amsterdam i går. Det gik op for mig, at det handler om årstiden. Vi har været i Amsterdam i det spæde efterår og det er en skøn årstid for et visit i byen.

Amsterdam passer, som hånd i handske. Den smyger sig om min inderste kerne og gør mig blød og rolig indeni og udenpå, for byen og dens indbyggere dur bare for sådan en som mig. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg er tilpas og føler mig hjemme dernede.

Jeg kigger i kalenderen. Jeg regner på fingre, for der er ikke meget plads i den. Jeg håber sådan, at jeg kan snige en smuttur ind i nærmeste fremtid. Jeg vil snarest bruge tid på at afsøge mulighederne for et sted at bo, for jeg længes.

Cykler

Jeg elsker vores ture derned. De er nemlig fulde af det, der gør mig helt afslappet og tilpas; intet, vi ikke gider. Vi afpasser dagene efter humør og vi lader os aldrig stresse af, at der stadig er masser af steder, vi endnu ikke har været. Alt til sin tid …

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Det er efterår. Det er i den grad nu, vi skal ned og nyde Amsterdam. Det er nu, fordi jeg elsker dagene med paraply, regnjakke og brug for at søge ly på den nærmeste café. Vi skal drikke varmt, spise surt og sødt og vi skal købe bøger, blade, lækkert tøj, dufte, oplevelser og tid til hinanden. Jeg drømmer om at have udsigt til kanalerne.

Hvis det lykkes vil jeg …

  • På shopping i De 9 Straatjes sammen med de lokale. Her er masser af fede butikker.
  • En tur ind i Begijnhof, hvor der hersker en helt særlig stemning.
  • Nyde en middag på ENVY, hvis jeg får chancen …
  • Ind på Het Spui, et lille torv lige i nærheden af De 9 Straatjes. Her ligger to fede boghandler; Athaneum: Her finder du ALLE magasiner, du kan komme i tanke om og så vil jeg i American Bookstore lige ved siden af, fordi den er fuld af ALT, hvad hjertet kan begære og endnu ikke har fundet i Athaneum. Jeg slæber mig en pukkel til, hver gang vi er i Amsterdam. Jeg elsker magasiner og bøger.
  • Spadsere gennem Red Light District, fordi det bare ER Amsterdam og ikke mere skummelt, end som så.
  • Besøge Amstelkringmuseum eller Ons’ Lieve Heer op Solder, som det kaldes af de lokale, fordi det blandt andet er her kimen til det tolerante Holland, jeg kender, ligger gemt på loftet af et gammelt byhus, som har fungeret som kirke for katolikker, da denne trosretning ikke var lovlig at praktisere. Man byggede i al hemmelighed en kirke på lofterne på tværs af adskillige huse. Det vil jeg gerne se.
  • Kigge indenfor hos SPRMRKT, fordi de altid har de fedeste ting.
  • Nå ja… lave ingenting, men skal der blive plads til det, skal jeg vist barbere lidt ned i ovenstående.

Mon ikke jeg snart skulle begrave mig i en odyssé af planlægning, der skal munde ud i en tur til yndlingsbyen? Jeg tror det næsten.

Du vil sikkert også kunne lide