6

Efterår – jeg har fundet handskerne frem…

Efterår

– og du kan få et kindkys, kan du…

Jeg sover til langt forbi klokken syv. Jeg fryser og finder handsker og støvler frem. Jeg strikker på alt, der kan varme omkring hals og nakke. Jeg drømmer dagligt om brændeovn og er begyndt at overveje, om vi kan finde plads til den. Jeg længes efter kraftige simreretter, tykke, møre stege, ovn-stegte grøntsager og supper. Jeg tænder stearinlys og skutter mig, hver gang døren går. Jeg kapitulerer.

Du er smuk.

Jeg holder af dig, efterår. De første par måneder er du skøn. Jeg allierer mig med varm te, de uldne sokker og strikketøjet, mens jeg nyder, at du gør verden smuk og farverig på den der særlige, varme måde. Du kaster kastanjer på gårdspladsen. De giver glade børn. Du giver et særligt lys, jeg holder af. Du giver mig regn. Jeg elsker regn. Stille, silende efterårs-regn. Du byder på frugt og nødder og du pakker mig ind i duften af muld, forfald og glædes-bobler. Jeg holder meget af dig, når du er mild og ikke raser. Når du bare smyger dig om min sjæls fimrehår og glatter ud og efterlader mig med ro.

Jeg glæder mig over, at jeg får lov til at opleve dig. Tak.

Du vil sikkert også kunne lide