15

Juletræet med sin pynt

Juletræet med sin pynt venter på, vi får begyndt …

Det får vente lidt endnu, for helt klar er vi ikke, men vi nærmer os og det hjælper gevaldigt på julestemningen at vide, at træet fra i dag står og hilser os velkommen, når vi står op i den mørke decembermorgen. Det er nemlig noget af det allerbedste ved denne måned, synes vi.

Oline pynter træet. Alt er, som det skal være. Julemusikken lyder gennem hele huset, mens hun finder og genser julekuglerne fra de forgangne år. Det er helt traditionelt og vi er ikke farvekoordinerede eller glimmerforskrækkede. Oline bestemmer suverænt. Sådan er traditionen her i huset. Børnene pynter træet og de bestemmer, hvordan det skal se ud.

Alexander er med i tankerne og helt konkret i form af årets nye julekugle. Hvert år køber jeg en ny til hver af børnene og den tradition er ikke stoppet, selvom Alexander kun er med i hjerterne nu. I år nåede Oline målstregen, før jeg gjorde, så det er hende, som har valgt og købt årets kugler. I år er det to smukke, tynde glaskugler med akvarel-lignende farver i bunden. Jeg synes, at det er et smukt valg af årets pynt.

Juletræet med sin pynt

Julegaverne bliver båret ind og placeret under træet. Der kommer flere til. Lige nu er Oline i gang med at sætte gavemærker på sin stak af gaver. Vi bliver kun få mennesker juleaften, men det ses tydeligt, at vi kan lide at give gaver og glæde hinanden.

Mon jeg må mærke på pakkerne …

Du vil sikkert også kunne lide