10

Frost og sne er foretrukket fremfor storm

Hverdagen render af sted med mig. Hastigt tvinger den mig til forvandling til en viljeløs marionet, som bare prøver at følge trop. Jeg bryder mig ikke om, når hverdagen bliver så insisterende og kræver så mange timer og kræfter, at jeg ikke orker noget som helst, når det bliver fyraften, men sådan er det bare lige nu. Jeg er ramt af både mangel på tid og vintertid. Mørket. Jeg mærker sagtens, at jeg mangler lys. Jeg synes, at det er alt for tidligt på året, at jeg tager hjem i mørke. Der skal gerne stadig være lys. Timer af lys at tage af, ville jeg foretrække. Sådan er det bare ikke, men der er frost.

Vintermørket kommer. Med det kommer sneen heldigvis også. Frosten lader træer og buske lyse af rimen, som sætter smukke, lysende spor i hele haven. Udenfor kontoret drysser sneen ned med jævne mellemrum. Tæt falder den. Der er hvidt udenfor. Solen har kigget frem i dag. Det gør godt, for lyset bliver dobbelt stærkt, når der er hvidt af sne.

Frost og sne er foretrukket fremfor storm

Jeg elsker frost og jeg elsker sne. Hellere det end efterårs-storme med regn og rusk. Meget hellere sne. Det er stille og giver ro til krop og sjæl.

Jeg er en af dem, som fortvivlet forsøger at foregive, at der ikke findes storme. Jeg hader dem. Jeg får en skrækkelig uro indeni og jeg er ellers ikke sådan at slå af pinden, men en storm kan næsten gøre det. Så gemmer jeg mig, til den er overstået. I dag sner det bare. Og fryser. Det elsker jeg :-)

Frost

I aften vil jeg foreslå suppe. Suppe eller simremad af en slags. Det skal til på en råkold tirsdag.

Jeg vil drikke tekander fulde af skoldhed te. Jeg vil finde uldsokkerne frem og trække plaid over benene. Jeg vil tænde stearinlys, fordi jeg synes, at det hører vinteren til. Jeg vil huske at nyde, at tiden nu er inde til at læne sig tilbage og lade roen indfinde sig. Ikke et ord mere om efterårs-storme.

Ikke ét ord …

Du vil sikkert også kunne lide