6

Strik til små mennesker gider jeg gerne

Jeg strikker fortsat ting til små mennesker. Jeg hygger mig med det. Det er nemt strik at sidde med, for det bliver aldrig for alvor tungt og det passer arme og skuldre godt.

Denne lille cardigan, fra bogen Strikkede babydrømme af Vibe Ulrik Sondergaard, har været færdig et stykke tid, men jeg har været så ramt af hverdagen, at jeg ikke har nået at skrive det mindste om den. Den er til gengæld så fin, at den sagtens tåler at vente. Jeg er vild med den.

Cardigan fra Strikkede Babydrømme

Den er hurtig strikket. Jeg oplever, at hendes strikkefastheder i kombination med hendes pindestørrelser slet ikke giver nogen mening i forhold til min strikkeerfaringer, men heldigvis er det så dejlig nemt med den slags, at er der angivet en strikkefasthed, skal man jo bare ramme den. Når man gør det, er det bare at gå i gang.

Cardigan fra Strikkede Babydrømme - strik til små mennesker

Jeg lykkedes med at ramme hendes strikkefasthed med en pind 4½ i stedet for den 3½, hun anbefaler. Jeg strikker også i en anden kvalitet, kan du indvende, men det er nemlig så dejligt irrelevant, når man bare hun og jeg strikker med samme antal masker og pinde per 10 cm. Det gør vi, når jeg strikker med en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Superkid Mohair på en pind 4½.

Cardigan fra Strikkede Babydrømme

Knapperne er små perlemorsknapper, jeg har vendt bagsiden ud på. Det bruger jeg ofte at gøre. Jeg kan lide deres udtryk så.

Fakta:

OpskriftLace Cardigan af Vibe Ulrik Sondergaard

Garn: Cardiganen er strikket i Blackhill Højlandsuld i farven Isblomst sammen med Blackhill Superkid Mohair i farven Blågrå.

Pind: 4 – 4½

Garnforbrug: I alt 92 gram efter vask og inklusive knapper – cirka fordelt på 59 gram uld og 33 gram mohair.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Cardiganen er blevet noget så fin og den bliver lagt i MormorKassen™ med håb om, at jeg en skønne dag møder et lille menneske, som skal have den.

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide