6

Juleferien er også kaffe og strik

Det er jo i grunden sådan, at juleferien nærmer sig sin afslutning, men det er også sådan, at jeg stadig er i gang med at lande blidt, blødt og rart.

Jeg skal ikke klage. Jeg har ikke været i Garnudsalg siden den 22. december, så en uge er allerede gået. Den har været travl og fyldt med de dejligste mennesker og oplevelser. En utrolig hyggelig uge med mange gæster og derfor også en uge fuld af madlavning, rengøring og oprydning. Man får ikke glæden ved gode menneskers selskab uden ind imellem at måtte stå på hovedet i enten kødgryder eller opvaskemaskine. Jeg gør det hellere end gerne for at nyde det gode selskab, men det sker jo – har vi lige opdaget – på bekostning af de dagligdags ting som f.eks. at vaske tøj og på den måde sørge for, at familien kan være rene og præsentable.

Det sidste var ved at knibe i går. Vi havde ikke nået at vaske i et par uger og det kunne efterhånden ses på det ellers velassorterede klædeskab. Vi var i bund på nogle af hylderne og i skufferne var der tomme pladser, hvor der før lå rent, men det er vi i gang med at rette op på. Jeg vasker med andre ord tøj i døgndrift. Det hjælper, men der er stadig et stykke vej hjem, så endnu en dag, med plads til praktiske opgaver, har været velkommen.

Ind imellem har der været tid til at rydde lidt op og ud i mine strikkeprojekter eller idéerne til sådanne. Der er pakket garn væk, som skal med ned i butikken, fordi jeg har fortrudt en idé eller ombestemt mig med hensyn til farve eller kvalitet. Jeg drikker kaffe imens.

Juleferien er også kaffe og strik

Juleferien er også kaffe og strik

Jeg er efterhånden der, hvor der er skabt overblik. Det er dejligt.

Jeg får ikke strikket ret meget i disse dage. Jeg havde glædet mig voldsomt til en juleferie med plads til masser af strik, men jeg var til udredning for gigt lige inden ferien. Jeg skulle blandt andet lave lidt øvelser, som skulle afdække, hvordan mit bevægeapparat fungerer. Jeg blev også scannet. Resultatet var heldigvis, at der ikke er tegn på gigt, men til gengæld synligt slid efter i mange år at have arbejdet som tegnsprogstolk.

Det er ikke pjat, når jeg ikke kan skrælle kartofler, male, pudse vinduer m.m. Det er helt reelt, at jeg har smerter hver dag. Så ved jeg det. Så ved jeg, at jeg ikke bare er pjattet og pylret, når jeg synes, at jeg hver dag kan mærke, at jeg er i live – så at sige.

Det er, som det er. Jeg er Liselotte med alt, hvad der gør ondt i skroget, men ikke om det skal bestemme. Jeg løber videre, for sådan er jeg. Altså indtil jeg ikke er mere, for jeg skal da lige love for, at kombinationen af øvelser og siden en scanning af et irriteret skulderled/muskel-hæfte har gjort ondt siden.

Det er ikke faldet helt til ro endnu, så jeg passer på det. Jeg passer på ikke at belaste yderligere, så når jeg strikker, strikker jeg med armene placeret på puder og hænderne i skødet. Når jeg strikker. Jeg strikker kun lidt. Jeg er i gang med at strikke en poncho – improviseret efter en smuk sag fra bogen Færøsk strikkebog. Det foregår på tykke pinde. Jeg strikker også lidt på tynde pinde. Aflastning og variation skal gøre tricket, tænker jeg.

Nå ja… og så planlægger jeg endnu et projekt. Jeg vil altså have strikket en Flaum. Jeg vil!

Du vil sikkert også kunne lide

6 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Signe
  30. december 2016 at 23:43

  Kender det godt. Altså, ikke det med smerter og strik, men at man forestiller sig alt det, man skal fylde i ferien. Det går bare ikke altid, som man havde tænkt. Jeg skulle fx ha’ læst meget mere, end jeg har. Har en fantastisk stak bøger liggende! Men der dukker hele tiden gæster, aftaler og invitationer og improviserede ture i biffen og i butikker op :) Det er mindst lige så godt, og det gode ved bøger er jo, at jeg så kan hive dem frem, når det passer mig. Hvis altså ikke, jeg lige skal sætte kaffe over, ud at spise, shoppe, osv :D Godt nytår!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   31. december 2016 at 14:54

   Jeg tænker også, at så længe jeg føler, at ferien er skøn og fyldt med alt det bedste, jeg ved, så skidt med om den blev anderledes :-)

 • Avatar
  Svar
  Gunvor madsen
  30. december 2016 at 19:27

  Trist med slidforandringerne. Har du været forbi en ortopædkirurg? Nogle gange kan de godt gøre noget. Nu ved jeg ikke om der er slidforandringer flere steder, men hvis det overvejende er i skulderen kan man nogle gange godt få gjort noget. Det kommer selvføgelig an på hvilket af skulderens led, det er galt med. Jeg er selv opereret i skulderen på grund af slidforandringer. Den ene sidste år og den har det superfint idag. Den anden skulder i oktober i år og den er godt på vej til at blive god også. Jeg troede ikke man kunne gøre noget men nogle gange er man heldig

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   31. december 2016 at 14:53

   Du har været heldig, Gunvor. Det er dejligt for dig :-)

 • Avatar
  Svar
  mormormedstiletter
  30. december 2016 at 16:28

  Kender godt det der med at løbe tør for rent tøj – Uhhhh, det er trælst, på godt jysk:-)
  Hvor øv, for dig at du har så mange smerter og især d når du elsker at strikke….Spiser du alt muligt alternativt for at smøre systemet eller hvad kan der gøres for dig….?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   31. december 2016 at 14:52

   Jeg gør det, min fysioterapeut anbefalede, sidste gang, jeg havde brug for behandling :-)

  Byd gerne ind