15

Det er da på tide, hvis du spørger mig

Der er nyt at tage hul på lige om lidt og det er da på tide, hvis du spørger mig. Nyt år altså. Jeg trænger.

Jeg er ikke specielt tilfreds med det, vi er på vej ud af. Det har ikke været et af de gode. Heller ikke et af de skrækkelige – på det personlige plan – men bare sådan ét, jeg snildt kan strege af historien og så ikke mene, at jeg mangler, for det har budt på alt for mange triste ting, alt for meget renden stærkt og alt for lidt tid til det, der gør livet smukt og mig glad.

Jeg er vel i grunden blevet rendt over ende af 2016. Jeg tror, at det er derfor, jeg er lidt utilfreds med året, der er gået. Jeg nåede aldrig at indhente det. Jeg nåede aldrig at komme foran eller bare med. Jeg halsede hele tiden bagefter.

Det skal blive anderledes i 2017, hvis jeg får chancen for at bestemme.

Nytår. Det er da på tide, hvis du spørger mig.

Ingen nytårsforsætter, men i 2017 vil jeg prøve at …

 • Drikke mange flere cocktails, fordi de smager skønt og allerbedst i godt selskab, så det er to fluer med ét smæk; velsmag og skønne mennesker.
 • Rejse mere. Jeg vil øve mig i, at planlægge og gennemføre rejser, som skal gøre den skønne forskel i en hverdag, der er skøn og sjov, men travl. Korte rejser. Lange rejser. Bare rejser.
 • Sidde med udsigt over Lago di Como ved siden af ham, jeg elsker. Jeg planlægger. Selvfølgelig gør jeg det.
 • Se mine venner mere. Det er dem, der giver livet kulør og gør hele den gode forskel, når man trænger til at omfavnes af spas og kærlighed.
 • Se min familie meget mere, end det blev tilfældet i 2016. Min familie betyder meget og jeg har en stor kærlighed til dem alle. I et travlt liv, har jeg forsømt at være i deres dejlige selskab og det vil jeg prøve at gøre anderledes i 2017.
 • Ignorere at der er konventioner og forventninger. Det bliver ikke nyt for mig og heller ikke vanskeligt, men netop i det kommende år, er jeg udfordret, fordi jeg mærker indeni, at jeg måske i virkeligheden gerne vil holde fast i en enkelt ting – men formentlig i nye klæder, for anderledes kan det ikke blive. Vi får se.
 • Øve mig i taknemmelighed over, at livet er godt. Jeg øver hver eneste dag, men i en travl hverdag, har jeg mistet fokus. Det skal ændres, så jeg vil arbejde bevidst med igen at få den daglige følelse af taknemmelighed til at fylde sjæl og krop.
 • Strikke mere end jeg nåede at gøre i indeværende år. Det er blevet til alt for lidt. Jeg skal undersøge, hvorfor det ikke glider, som det plejer. Jeg kender nogle af svarene, men andre skal jeg lede efter. Det vil jeg gøre, mens jeg – igen – tager hul på endnu et projekt, som ikke nødvendigvis bliver gjort færdig, fordi det får for lange pauser.
 • Rose mig selv mere. Huske at klappe mig selv på skulderen, når jeg når i mål. Jeg gør mit bedste, når jeg har overskud.
 • Arbejde bevidst på, at skubbe mig selv i en retning med mere overskud. Jeg vil øve mig i at holde fri. Skabe balance og ikke mindst det mentale overskud, der er vigtigt for, at jeg er rar at være sammen med.
 • Bede om hjælp. Når jeg ikke kan, vil jeg bede andre om at skubbe sammen med mig. Det er i grunden så enkelt, at vi alle ønsker at hjælpe den, der beder om hjælp, så jeg vil øve mig i at blive bedre til netop det.
 • Læse mere. Måske bliver det lydbøgerne, der erstatter min læsning, men det gør ingenting. Jeg har foræret mig selv et abonnement på Mofibo. Det bliver godt, ved jeg. Jeg har allerede slidt indtil flere lydbøger i stykker.
 • Gå mere. Bare gå. Jeg holder af at gå, men jeg gør det alt for lidt. Jeg vil gå mere. Gerne gå hver dag, men jeg er realist, så der er andre ting ovenfor, der skal realiseres, før det bliver virkelighed. Det må jeg så sørge for, for jeg vil gå mere. Basta.
 • Finde symaskinen frem, fordi det at sy altid har gjort noget godt for mig. At give mig selv glæden ved fordybelse, er et af målene for 2017. Jeg har et sy-værelse på vej og jeg glæder mig. Jeg vil se, hvor det bevæger sig hen. Måske gider jeg slet ikke mere, men det skal prøves af.
 • Tilgive. Jeg vil øve mig i at tilgive andre. Jeg vil gerne være rummelig og ikke fordømmende. Jeg vil ikke blande mig. Jeg vil acceptere, rumme og tilgive, hvor det er nødvendigt for, at jeg kan være i og med. Jeg vil gøre det samme for mig. Acceptere, rumme og tilgive. Det gør livet meget nemmere at bære, så det er vigtige evner at besidde.
 • Skabe åndehuller. Det er ikke storladent at ønske, at der er plads til små pauser i livet. De er ikke bestemt af luksus, men evnen til at være til stede, så det skal dyrkes både ude og hjemme. At sidde stille og være stille. At lave ingenting. At trække vejret og intet andet. Det skal der gøres plads til i mit lov. Masser af det, tak.
 • Favne. Jeg vil favne livet med alle dets udfordringer, sorger og ikke mindst glæder. Bare favne det og så skrue på de knapper, der er mine at skrue på.

Det kan da kun blive godt, så velkommen 2017. Jeg er så klar og rigtig god nytår til dig og dine, kære læser.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide