30

Noget nær det fedeste nogensinde

Jeg har strikket et sjal. Det er færdigt. Enderne er hæftet, sjalet er vasket og tørret. Naturligvis liggende fladt og blokket i facon.

Noget nær det fedeste nogensinde

Det er så ubetinget noget nær det fedeste jeg nogensinde har strikket. Sådan er det bare!

Noget nær det fedeste nogensinde

Gid det var mig, der havde fået idéen til dette design

Jeg er så forelsket i det design. Jeg ville ønske, at det var mit. Samme sekund som jeg faldt over designet, vidste jeg, at jeg måtte i gang. I gang med det samme og sådan blev det. Jeg købte opskriften og gik i gemmerne for at finde garnet, jeg ville bruge. Jeg endte med at køre ned i Garnudsalg, for det er jo mit privilegium, at jeg åbner garnbutikken nårsomhelst, jeg måtte have lyst.

Du kan strikke det i hvadsomhelst, men jeg valgte selvfølgelig garn fra Garnudsalg.dk

Jeg fandt præcis det garn, jeg havde lyst til at prøve, nemlig den nye Blackhill Élevè. En mørk grå og en brun blev valgt og så kombinerede jeg det med Blackhill Linwool i farven Skumsprøjt. Resultatet er lige i øjet. Præcis, som jeg havde forestillet mig, for det var ikke bare designet, men også farverne, der er brugt i opskriften, jeg faldt for.

Bær gerne over med fotos, hvor jeg selv er at skue. Ingen var hjemme, så det er selvudløser og siden opgivende skuldertræk, der forårsager de lidende udtryk på kvinden. Sjalet er der til gengæld intet i vejen med.

Det tog mig et par uger at tygge mig igennem sjalet

Jeg har brugt et par uger på at strikke sjalet. Ikke fordi det er kompliceret, men fordi det er stort og mit liv har vendt sådan, at der har været meget begrænset strikketid at tage af, men jeg har nydt hver eneste gang, jeg har haft mulighed for at tage det frem og strikke lidt på det.

Ukompliceret, men varieret

Det er ukompliceret, men varieret. Det er med andre ord interessant uden nogensinde at blive for svært at strikke samtidig med, at det kun er det hænderne beskæftiger sig med, mens hovedet laver noget andet. Det er den perfekte kombination, efter min mening.

Fakta:

Opskrift: Maan af Natasja Hornby

Garn: Sjalet er strikket i Blackhill Élevè i farven Khaki Mørk (100448) og farven Antracit (100438) og Blackhill Linwool i farven Skumsprøjt fra Garnudsalg.dk.

Pind: 3.5

Forbrug: Jeg har kun vejet sjalet, som vejer ialt 312 gram, men forbrug i meter er angivet i opskriften.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg elsker sjalet, som du allerede kan læse ovenfor, men jeg elsker også dets generøse størrelse. Måske er det min strikkefasthed, men det er blevet skønt og rummeligt og jeg ved, at jeg kommer til at elske det omkring halsen i vinteren også. Gad vide, om det ville blive smukt i andre farver også? Jeg har en idé med noget rødt …

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide