23

Ranunculus – endnu en UFO forvandlet til en FO

Så lykkedes det med endnu et projekt. Jeg har forvandlet en UFO (unfinished object) til en FO (finished object). Jeg fik lukket de sidste masker af i går aftes og hæftede tråde i morges, så nu er Ranunculus #2 klar til brug.

Denne gang har jeg strikket i tre tråde Silk Mohair fra Garnudsalg.dk. Det betyder, at Ranunculus arter sig helt specielt, falder tungt og smukt og er varm som bare pokker.

Ranunculus - endnu en UFO forvandlet til en FO

Jeg var godt i gang, da jeg måtte opgive

Jeg var i gang med den, men måtte aflevere fem nøgler mohair til butikken, så et par kunder kunne blive glade. De var startet på et projekt (ligesom mig), men havde ikke købt til hele projektet med det samme. Nu var farven udsolgt og jeg måtte sende nøglerne i deres retning og selv opgive min Ranunculus. Den lå i hjørnet på værelset, mens jeg overvejede, om jeg kunne skifte farve midtvejs.

Oprydning i krogene resulterer ind imellem i små mirakler. Jeg fandt tre nøgler og det var nok til, at jeg kunne genoptage Ranunculus forleden. Som sagt, så gjort og det tog kun to aftener, så var den færdig. Helt igennem smuk og med en farve, jeg er utrolig glad for. Jeg har selv blandet den og den er spot on og en af mine yndlingsfarver. To tråde blå og en tråd grøn mohair og så ramte jeg lige præcis den blågrønne, jeg havde ønsket.

De to Ranunculus er meget forskellige

Jeg har forlænget blusen en smule her anden gang, jeg strikker den. Den første er meget kort og jeg vidste, at jeg denne gang gerne ville, at den blev lidt længere.

Den første er en tyk og kraftig sweater, som er skøn, netop fordi den er kort. Denne gang er det en helt anden sweater, jeg har strikket. Den er blød og falder tungt og alligevel let. Derfor er den længere og med en meget løst aflukket rib. Det er jeg glad for.

Fakta:

OpskriftRanunculus  – engelsk og købes på www.ravelry.com

GarnRanunculus er strikket i Blackhill Silk Mohair fra Garnudsalg.dk i farven Used Denim (to tråde) og en tråd Silkhair Lusso fra Lana Grossa i farve 911, som har en smuk guldtråd indvævet (en tråd) med den smukke blågrønne farve som resultat. Garnet fra Lana Grossa er endnu ikke nået i webshoppen, men det kommer forhåbentlig snart og brænder du for at købe det, kan du altid prøve at ringe og lave en aftale.

Pind: 6 mm

Forbrug: I alt efter vask 254 gram.

Ny teknik: Ingen, men den er en dejlig blanding af mønster på bærestykket og siden mange rækker ret, som egner sig så godt til TV-kigning.

Bemærkninger: Jeg kunne være fristet til at strikke endnu en. Jeg har en mængde rester i Silk Mohair og måske jeg denne gang ville prøve at blande mange farver. Ærmerne har jeg – som sædvanlig, var jeg ved at skrive – improviseret.

Du kan se flere fotos her.

Rigtig god onsdag til dig – i Himmerland er vi heldige i dag. Solen skinner noget så dejligt :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

23 Comments

 • Avatar
  Reply
  Ida
  22. juni 2019 at 13:57

  åh hvor er den smuk! Er faldet for den og sidder nu og prøver at lave en magen til.
  Men jeg har lidt opstarts vanskeligheder, skal ribkanten mon strikkes frem og tilbage?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. juni 2019 at 11:45

   Jeg er af den mening, at man må, lige hvad man vil, så gør det! :-)

 • Avatar
  Reply
  Jonna
  13. februar 2019 at 19:54

  Du er bare skrap til at strikke så hurtig og en smuk farve.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 14:44

   Denne har nu været længe undervejs, Jonna :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  13. februar 2019 at 19:54

  Smuk Quinde, smuk Ranunculus.

 • Avatar
  Reply
  Ingrid Wogensen
  13. februar 2019 at 17:04

  Den er blevet rigtig flot.

 • Avatar
  Reply
  Tina
  13. februar 2019 at 16:36

  Arj hvor er den blevet flot. Jeg får helt lyst til at finde mine rester i kid mohair og så to tråde enten beige eller lys grå som “basis” det ville være så flot. Og faktisk også med to tråde hvid og alle resterne til min datter

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 14:25

   Det er bare med at komme i gang, Tina :-)

 • Avatar
  Reply
  Mariann Sinding
  13. februar 2019 at 14:45

  Kære Liselotte
  Jeg vil blot takke for dit indlæg om Dannebrogsgade den anden dag. Jeg er en årgang 1950 og blev som barn i alle mine ferier sendt fra København til Ålborg.
  Min moster og onkel havde grøntforretning i Dannebrogsgade 16 og boede i nr. 6.
  Mine lykkeligste timer har jeg tilbragt i Ålborg, og kommer der stadig med stor fornøjelse, nu dog på Marien Hemmingsensvej.
  Jeg nyder med stor fornøjelse dine indlæg om strikketøj (en fælles passion), ture rundt i Ålborg og til Vesterhavet (moster og onkel havde hus i Blokhus).
  Tak for stror inspiration. Mariann

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 14:23

   Tak for en dejlig kommentar, Mariann. Aalborg er og bliver min by, men jeg boede jo også i en årrække i København, så der ligger det halve af mit hjerte stadig :-)

 • Avatar
  Reply
  frnielsen
  13. februar 2019 at 14:00

  Jeg kom lige til at se det med guldtråden – og jeg er helt elektrisk, jeg elsker bling-bling. Hvor er det en flot trøje.

 • Avatar
  Reply
  frnielsen
  13. februar 2019 at 13:58

  Hej smukke <3 godt du ikke skiftede farve halvvejs, den er perfekt som den er blevet. Jeg er selv i nogle overvejelser om noget strik til mig selv på lidt tykkere pinde.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 14:01

   Denne her er virkelig sjov at strikke og det går dejligt stærkt, Helle :-)

 • Avatar
  Reply
  Dorthe
  13. februar 2019 at 13:21

  Ja, den er bare smuk. Den må jeg vist ligr kigge lidt ekstra på. Og sikken farvr

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 14:00

   Den er skøn og jeg har nu – fra samme opskrift – fået to meget forskellige sweatre :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin Vinge
  13. februar 2019 at 13:11

  Hold op hvor er den flot, og farven klær dig. :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 13:59

   Tak skal du have, karin :-)

 • Avatar
  Reply
  Maja
  13. februar 2019 at 13:01

  Dybt misundelig, virkelig smuk og smuk model;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 13:25

   Tak, jeg er bare glad for den .-)

 • Avatar
  Reply
  Dorte
  13. februar 2019 at 12:55

  Wauw den er flot og hvilken fantastisk farve

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. februar 2019 at 13:15

   Tak og farven er jeg også meget tilfreds med :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)