23

Ranunculus – endnu en UFO forvandlet til en FO

Så lykkedes det med endnu et projekt. Jeg har forvandlet en UFO (unfinished object) til en FO (finished object). Jeg fik lukket de sidste masker af i går aftes og hæftede tråde i morges, så nu er Ranunculus #2 klar til brug.

Denne gang har jeg strikket i tre tråde Silk Mohair fra Garnudsalg.dk. Det betyder, at Ranunculus arter sig helt specielt, falder tungt og smukt og er varm som bare pokker.

Ranunculus - endnu en UFO forvandlet til en FO

Jeg var godt i gang, da jeg måtte opgive

Jeg var i gang med den, men måtte aflevere fem nøgler mohair til butikken, så et par kunder kunne blive glade. De var startet på et projekt (ligesom mig), men havde ikke købt til hele projektet med det samme. Nu var farven udsolgt og jeg måtte sende nøglerne i deres retning og selv opgive min Ranunculus. Den lå i hjørnet på værelset, mens jeg overvejede, om jeg kunne skifte farve midtvejs.

Oprydning i krogene resulterer ind imellem i små mirakler. Jeg fandt tre nøgler og det var nok til, at jeg kunne genoptage Ranunculus forleden. Som sagt, så gjort og det tog kun to aftener, så var den færdig. Helt igennem smuk og med en farve, jeg er utrolig glad for. Jeg har selv blandet den og den er spot on og en af mine yndlingsfarver. To tråde blå og en tråd grøn mohair og så ramte jeg lige præcis den blågrønne, jeg havde ønsket.

De to Ranunculus er meget forskellige

Jeg har forlænget blusen en smule her anden gang, jeg strikker den. Den første er meget kort og jeg vidste, at jeg denne gang gerne ville, at den blev lidt længere.

Den første er en tyk og kraftig sweater, som er skøn, netop fordi den er kort. Denne gang er det en helt anden sweater, jeg har strikket. Den er blød og falder tungt og alligevel let. Derfor er den længere og med en meget løst aflukket rib. Det er jeg glad for.

Fakta:

OpskriftRanunculus  – engelsk og købes på www.ravelry.com

GarnRanunculus er strikket i Blackhill Silk Mohair fra Garnudsalg.dk i farven Used Denim (to tråde) og en tråd Silkhair Lusso fra Lana Grossa i farve 911, som har en smuk guldtråd indvævet (en tråd) med den smukke blågrønne farve som resultat. Garnet fra Lana Grossa er endnu ikke nået i webshoppen, men det kommer forhåbentlig snart og brænder du for at købe det, kan du altid prøve at ringe og lave en aftale.

Pind: 6 mm

Forbrug: I alt efter vask 254 gram.

Ny teknik: Ingen, men den er en dejlig blanding af mønster på bærestykket og siden mange rækker ret, som egner sig så godt til TV-kigning.

Bemærkninger: Jeg kunne være fristet til at strikke endnu en. Jeg har en mængde rester i Silk Mohair og måske jeg denne gang ville prøve at blande mange farver. Ærmerne har jeg – som sædvanlig, var jeg ved at skrive – improviseret.

Du kan se flere fotos her.

Rigtig god onsdag til dig – i Himmerland er vi heldige i dag. Solen skinner noget så dejligt :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide