10

Hed elskov, begær og skænderier, der gjaldt liv eller død

Forleden nat drømte jeg. Vilde, intense timer hvor mennesker indgik som brikker i et spil skak, der forlængst er løbet over ende af en eller anden absurd og meningsløs forestilling om livet. Timer med vild og hed elskov, begær, skænderier, der gjaldt liv eller død og en ligegyldighed fra min side, jeg aldrig har været i besiddelse af i vågen tilstand.

Jeg vågnede badet i sved og med følelsen af, at være blevet forladt. Tårer løb ned af mine kinder, da jeg satte mig op i sengen og mit hjerte hamrede i brystet. Samvittigheden var sort som kul, for det var mig, der havde svigtet, men heldigvis opdagede jeg, at Kenneth sov uforstyrret ved siden af mig og alt det kaos, jeg lige havde gennemlevet, var en drøm.

Jeg kan ikke leve uden Kenneth. Så enkelt er det, så hvor kom den drøm fra og hvad handler den i virkeligheden om? Bare det eller noget helt andet? Jeg drømmetyder ikke, men jeg undrer mig ind imellem, som det nysgerrige menneske, jeg er.

Hed elskov, begær og skænderier, der gjaldt liv eller død

FOTO: De små, indiske figurer ovenfor er en gave fra en skøn kvinde, jeg er vild med.

Kender du de drømme?

Ja, det gør du garanteret. Jeg er ikke den eneste, der har dem. Nogen gange er de jo skønne, dejlige, inspirerende eller bare dybt tilfredsstillende, men andre gange havner jeg i situationer, hvor jeg ikke kan finde tilbage uden at vågne badet i sved. Sådan var det forleden.

Man kan undre sig over, hvad underbevidstheden mon arbejder med, når man oplever så intense drømme.

Jeg husker ingenting

Jeg husker sjældent mine drømme. Jeg er måske ikke interesseret nok i at huske dem, for man kan vist opøve den færdighed. Jeg vågner bare og er sikker på, at jeg har sovet uden at drømme det mindste. Jeg ved, at det er løgn, men jeg husker ingenting. Kun på nætter, som den ovenfor, er jeg bevidst om, at jeg har et indre liv, hvor der ind imellem sejles i jolle på oprørt hav.

En notesbog og en vilje til at ville

Jeg læste på et tidspunkt om en kvinde, som havde eksperimenteret med en notesbog ved siden af sengen. Så snart hun vågnede, skulle hun nedskrive, hvad hun huskede om nattens drømme. Nogen gange ingenting, andre gange store, episke fortællinger, men hver eneste morgen var ritualet, at hun skrev, lige når hun vågnede.

I starten var der ikke meget at notere, men snart begyndte hun at huske og det viste sig, at hun havde masser at skrive, da hun først fik begyndt.

Jeg ved ikke helt, om jeg tør efter i nat …

Måske skal jeg starte sådan en notesbog?

Tør jeg?

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide