3

At vågne midt i naturen

At vågne midt i naturen er ganske enkelt magisk. Jeg elsker det. At kigge ud af vinduet og se rådyrene springe hen over bakkekammen ovenfor huset er en gave, jeg sætter uendelig stor pris på og akkurat sådan en morgen var denne.

Det er vores første vinter heroppe i klitterne, så vi skal opfinde rutiner og er ikke sene til at indrette os, så vi nyder det hele. Jeg har for vane at putte mig godt ned under dynen, tæt ind til Kenneth, når jeg vågner. Jeg venter stille og tålmodigt indtil han vågner og forbarmer sig. Så står han op og tænder ild i brændeovnen, mens jeg ligger og nyder lyden af ham, der pusler og intet andet.

Når jeg mærker, at der er ved at være gang i ovnen, står jeg op og brygger kaffe. Jeg varmer mælk i gryden på komfuret og finder brød, ost og pålæg frem.

Vi lægger planer og drikker kaffe

Så spiser vi og snakker om, hvad dagen skal indeholde. I dag enedes vi om, at vi ville prøve at tage en tur rundt til nogle af de genbrugs- eller antiksteder, vi kender her i omegnen.

Vi er på jagt efter nogle stole. Fire stykker mangler vi. Gerne nogle gamle “skolestole”, som ville passe fint ind i den stil, jeg prøver at holde her i sommerhuset, men det ser ikke ud til, at vi skal have held med forehavendet. De er i hvert fald ikke dukket op endnu og gjorde det heller ikke i dag.

Til gengæld fandt vi skønne ting, der kan bruges i butikken knyttet til GARNUDSALG.DK, så det var slet ikke forgæves, vi tog turen så langt nordpå som til Hundelev, inden vi vendte hjemad igen.

Vi gjorde holdt i Hune ved bageren. Vi købte brød og måske også lidt kage …

At vågne midt i naturen er ganske enkelt magisk. Jeg elsker det. At kigge ud af vinduet og se rådyrene springe hen over bakkekammen ovenfor huset er en gave

Vi slapper af og nyder bare stilheden

Vi nyder tiden heroppe. Vi slapper af og nyder bare stilheden og naturen, at være langsomme og alene og så er vi glade for at kunne nyde Vesterhavet i al slags vejr.

I dag var havet en smule vredt og blæsten fik sandet til at fyge hen langs stranden. Jeg havde glemt min hue hjemme – men husket halstørklædet – så vi blev i bilen og nød bare et kig på vandet fra varmen i bilen. Sådanne ture er skønne og dejlige, så dem sætter vi også stor pris på.

I morgen skal jeg derned og tage billeder til GARNUDSALG.DK, men i dag sprang jeg altså i målet.

At vågne midt i naturen er ganske enkelt magisk. Jeg elsker det. At kigge ud af vinduet og se rådyrene springe hen over bakkekammen ovenfor huset er en gave
At vågne midt i naturen er ganske enkelt magisk. Jeg elsker det. At kigge ud af vinduet og se rådyrene springe hen over bakkekammen ovenfor huset er en gave

Mørket er totalt

Når der bliver mørkt heroppe, bliver der SORT. Helt og aldeles sort. Ikke et lys er der at se i nogen retninger, så vi er alene. Det gør os ingenting. Vi nyder stilheden og fornemmelsen af bare at være helt alene i verden, selvom vi ind imellem kommer i tvivl som f.eks. i nat.

Jeg vågnede ved 4-tiden i nat og opdagede, at der var lys ovre på den anden side af bakkekammen bag vores hus. Det blinkede. Først var det der. Så forsvandt det. Så kom det igen og flyttede sig længere ned ad vejen i retning af stranden.

Der blev det en times tid og der nåede at gå tusinde af tanker igennem mit hoved. Var det en bil? Var det tyve, der var på spil? Var de ved at tømme et sommerhus? Skulle jeg tjekke det og i så fald hvordan?

Jeg kunne jo tage bilen, for så ville de se og høre mig, men hvad så, når de gjorde det? Ville jeg skræmme dem og ville de så flygte eller var det bedre at snige mig derned og tjekke det?

Jeg havde ikke lyst til at skulle ud at gå i den kulsorte nat. Jeg diskuterede længe med mig selv og så var jeg tilsyneladende faldet i søvn, inden jeg rigtigt nåede til en konklusion, for der var lyst, da jeg næste gang slog øjnene op.

Vi prøvede at tjekke i dag

I dag var vi nede ad vejen omme bag bakkekammen. Vi prøvede at tjekke. Vi kunne ikke se, at der skulle have været nogen, men jeg nåede for alvor at blive i tvivl.

Næste gang falder jeg ikke i søvn. Så finder jeg i stedet ud af, hvad jeg skal gøre.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide