12

320 gram farveglæde

Jeg har strikket 320 gram farveglæde af nogle rester, jeg havde liggende. Jeg havde en kurv stående, som kiggede på mig og forlangte, at jeg gjorde noget ud af de garnnøgler, der lå i den.

Jeg har givet mig selv et løfte her i 2020. Jeg ville ikke være farveforskrækket, når jeg valgte hverken tøj, sko eller farver til hjemmestrik. Hvem kunne vide, at 2020 blev så skørt og usædvanligt et år, at farver så absolut har en plads i en verden, der er af lave. Farver kan bidrage til, at alting ikke føles helt håbløst og uden ende – i hvert fald for mig.

Dotted Rays nummer fem eller seks, tror jeg …

Kurven gav plads til et større projekt, kunne jeg se, da jeg fik kigget rigtigt i den.

Der var ikke bare små rester, men faktisk temmelig meget garn. Rigeligt med garn til endnu et sjal og af netop denne type garn, holder jeg af at strikke grafiske, forholdsvis enkle sjaler.

En håndfarvet merino er en fiber, der ikke inviterer til fine blonde-sjaler, men i stedet er den eminent til tunge, enkle tørklæder og sjaler, som gerne må blive lidt tunge og falde smukt.

320 gram farveglæde

Der er nok at tage af

Kurvens indhold kunne så rigeligt række til endnu et Dotted Rays af Stephen West. Jeg holder meget af at strikke det sjal. Det er meditativt på en meget rar og beroligende måde. Derfor er det også et strikketøj, jeg holder meget af.

Jeg har strikket 4-5 Dotted Rays tidligere, men alle har været ensfarvede eller i hvert fald kun med en hestetømme-kant strikket i en forsigtig kontrastfarve. Aldrig farverige på denne måde.

320 gram farveglæde
320 gram farveglæde

Jeg er vild med det!

Jeg er simpelthen så vild med det her sjal. Farverne er blevet, som jeg havde drømt om. De lever op til de aftaler, jeg lavede med mig selv, da jeg startede op på sjalet. De skulle ikke være for forsigtige og de skulle ikke ligge i smukke, bløde farveforløb, men de skulle naturligvis klæde hinanden. Det, synes jeg, er lykkes.

320 gram farveglæde

Det er vigtigt, at et tørklæde som dette er smukt både glat og lagt i folder omkring halsen. Det er lidt svært at forudse, hvordan det tager sig ud, når det draperes efterfølgende.

Her synes jeg, at det er lykkedes at skabe en harmoni på trods af de mange forskellige farver og jeg glæder mig til, at jeg skal bruge det hele efteråret og vinteren.

Fakta:

OpskriftDotted Rays af Stephen West strikket i stor størrelse.

Garn: strikket i rester af håndfarvet merino – det meste fra Garnudsalg.

Pind: 4 mm.

Forbrug: 320 gram.

Du kan se flere fotos her.

Ud at spise for første gang i evigheder

I aften skal vi mødes med gode venner. Vi skal ud at spise og det er ikke sket i det sidste ½ år i hvert fald. Det bliver nyt og meget anderledes i disse tider med Covid 19. Jeg er spændt på, om jeg kan finde ud af at slappe af og nyde det hele. Jeg håber det, for jeg glæder mig sådan til at se vennerne, så jeg vil gerne, at den virus ikke overskygger glæden og nydelsen ved sådan en aften.

Jeg tror, at mit nye sjal skal luftes. Det kan da i hvert fald sparke gang i nogle farveglade sjæle undervejs på min tur gennem byen og det er ikke så ringe endda.

God efterårsonsdag til dig 🍂

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide