Loading...
X

Hindbærmuffins

Når haven bugner af hindbær, føles det helt okay, at hælde nogle af dem i en dej. Jeg er ellers sådan indrettet, at jeg helst vil spise de bær friske, plukket lige fra busken, på en varm sommerdag. Så smager de allerbedst, synes jeg.

I dag skulle nogle af dem bruges til hindbærmuffins og eftersom jeg ikke er indehaver af en opskrift på den slags, fandt jeg i stedet en på internettet. Den er god. Nem at gå til og med en bærmængde, som også lader de, som ingen have har, være med. Hundrede gram hindbær kan de fleste købe, uden at lade sig ruinere og så smager de muffins altså bare ganske vidunderligt.

Hindbærmuffins - jeg gør klar

I opskriften står der “hvid chokolade” og jeg havde en plade liggende. Den er med vanillesmag, men det gør ikke oplevelsen ringere og der er i forvejen vanille i dejen, så jeg tror ikke, at det har gjort den store forskel.

Hindbærmuffins:

300 g mel

2 tsk bagepulver

150 g rørsukker

1 æg

1 tsk vanille

2 1/4 dl mælk

50 g smeltet smør

100 g friske hindbær

75 g hakket hvid chokolade (jeg brugte det med vanillesmag)

Sådan gør du:

Melet og bagepulveret sigtes ned i en skål og sukkeret røres i. Slå ægget ud i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør. Rør væsken i melblanding, derefter hindbær og chokolade. Pas på ikke at røre for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most (det sidste er ren kunst, hvis man bruger modne hindbær, men vend dem evt. i med en spartel).

Hæld dejen i muffinsforme.

I opskriften står der, at kagerne skal bages i 30 minutter ved 200 grader, men mine har kun været i ovnen 20 minutter, så hold øje med dem. Ovne er meget forskellige.

Så er de færdige

Det færdige resultat dufter dejligt og smagen er helt i top. Jeg kan lide blandingen af hindbær, vanille og hvid chokolade, som klæder hinanden.

Nu skal de have en omgang hattelak i form af lidt rørt glasur og et bær på toppen, så er de klar til aflevering hos mor.

20 kommentarer til “Hindbærmuffins
  1. Karin

    Uhm – det ser godt ud. Du skulle vel ikke have et billede at kagerne hvor de er pyntet? Så kan mit mundvand og min bagelyst for alvor komme i omdrejninger!

     
    Svar
  2. Liselotte

    Nej, de pyntede kager røg lige ned i løgnhalsen, da de var lavet, så desværre Karin :-(

     
    Svar
  3. sanne

    Hej Liselotte

    Jeg har bagt i dag…dejlige muffins, Tak skal du have for opskriften :-)

    Det var let og enkelt og – ja 20 min er nok når man har en god oven.

    Bedste hilsner Sanne

     
    Svar
  4. Liselotte

    Herligt at høre, at du har haft succes med dem. Det tager ingen tid og de smager “Uhm” ;-)

     
    Svar
  5. Elisabeth

    mums, dem her måtte jeg bare prøve…. og endelig var der en muffin-opskrift der virkede! super lækkert :) tak for det!

    Elisabeth

    PS. ja 20 minutter var rigeligt…

     
    Svar
  6. Pingback: Cirkusprinsesse.dk » Fredagshygge

  7. Pingback: kan bestemmt anbefales… hindbærmuffens « Málglaðir múmínálfar

  8. Mie

    jeg tænkte på om man evt. kan lave dem som cholademuffins i stedet for hindbær? har du prøvet det? og var det en succes?

     
    Svar
  9. Liselotte

    Nej, det har jeg ikke prøvet, Mie, men man skal aldrig være bange for at eksperimentere, så det er bare i gang :-)

     
    Svar
  10. Mie

    super. jeg vil prøve. =) må jeg også spørge om hvor mange muffins der ca. kommer ud af opskriften?

     
    Svar
  11. Mimmi

    Hei Liselotte!

    De rørebollene du har avbildet (lysrosa, lysblå med riller) Har du navn/merke på dem. Fant dem i en butikk for lenge-lenge siden, men kjøpte dem ikke… Har angret siden.

     
    Svar
  12. Gitte

    Kæreste Lise-lotte

    Er helt “tilfældigt” landet på din hjemmeside, fordi jeg søgte på hindbær muffins.
    Sikke en hjemmeside, hvor er det smuk det du laver “jeg bliver helt glad i låget” at at kigge på den…
    også kom tanken… laver du kurser, hvor man kan lære at lave hjemmeside ???
    Jeg har en gammel drøm om at tage skønne billeder i naturen og lave den som postkort eller evt via hjemmesiden…
    Hvorfor fordi jeg bliver bare så glad, når jeg tager billeder i naturen eller ser skønne postkort herfra.

    Nå nu vil jeg bage de skønne muffins til min søns klasse…Tak
    kh Gitte

     
    Svar
  13. Marianne

    Hej
    Jeg vil gerne lave hindbærmuffins til min nevø’s barnedåb, og i den forbindelse vil jeg gerne høre var mange muffins der bliver ud af opskriften?

    MVH Marianne

     
    Svar
  14. hindbær muffins :-)

    De ser rigtig lækker ud…men kan man bruge frosne hindbær, eller skal de koges ind brug??

    mvh ;-)

     
    Svar
  15. hindbær muffins :-)

    Hejsa.
    jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert ;-( brugte friske hindbær og syntes de blev noget sure og lidt tørre ;-(
    og de var lidt mørke under bunden, lidt brændt øv øv

    håber på nogle råd

    mvh nancy

     
    Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)