9

Geranium i flertal

Mine Geranier trives udenfor, men det varer ikke ved. De skal snart ompottes og overvintres indenfor, så der går ikke lang tid, før pladsen skal findes. Jeg tror, at jeg har løst logistikken, for jeg har jo nyt værelse i vente.

I det nye værelse er der en dejlig bred vindueskarm, som kan rumme en del planter. Sådan bliver det nok. Der kan de så stå og dufte, til tiden for udeliv igen indfinder sig næste forår, for overlevelsen er vigtig for mig. Jeg købte i sin tid fire små planter hos Urtegartneriet. Nu er de velvokne og blomstrer igen. Deres aflæggere er lykkedes og blomstrer også næsten allesammen. Duften er behagelig og forskellig, når man stryger deres blade.

Geranium

Denne Egeblade Geranium er vokset voldsomt og dufter helt vidunderligt frisk, når man strejfer bladene. Duften kan minde om en frisk skovbund og jeg elsker de smukke blomster, som lige nu pynter flere steder på planten.

Af den er der også afkom. De små planter trives også og der er ingen tvivl om, at de nok skal klare sig, hvis jeg ellers formår at passe dem fornuftigt vinteren igennem.

Geranium

Denne Rosengeranium (Rober’s Lemon Rose) er en af aflæggerne, som trives. Den blomstrer og er i fuld gang med at vokse sig større. Om et øjeblik vil den fordre en større potte og det skal den få, inden den skal indenfor at stå.

Yndlingene er de geranier, som har små og sarte blomster. Denne er en af dem. Blomsterne er sarte og fine og ikke ret store. Der er noget meget luftigt over planten, når den står med et brus af saftige blade og de spredte blomster.

Geranium

Skeleton Geranium har været mest villig til at slå rod, men om det er tilfældigt eller det er fordi den har nemmere ved det, ved jeg ikke. I hvert fald er det den, som har fået flest “børn”, som naturligvis også skal med indenfor, så de kan vokse sig store.

Den sidste Geranium er Ingefær Geranium, som dufter helt og aldeles vidunderligt. Den blomstrer ikke for øjeblikket, men har også været villig til at lade sig mangfoldiggøre, så der er også mange aflæggere af den, som skal med indenfor.

Vindueskarmen kommer til at blomstre. Det bliver ganske overvældende med al den blomsterpragt, men jeg glæder mig til at ompotte og siden hente dem ind, for det betyder også, at jeg endelig har fået mit nye værelse. Lige nu venter jeg på Kenneth, som skal rydde værelset for sine ting. Bagefter er det min tur til at fylde det. Det bliver godt.

Du vil sikkert også kunne lide