14

Landet

Dagen startede med forrygende vejr i Valbyfilialen. Vasketøj blafrede lystigt udenfor i solen, mens vi fik morgenkaffe indenfor, for varmen var ikke generende, er jeg nødt til at sige.

Godt vejr i Valby

Til gengæld var selskabet helt i top og den slags kan kompensenere for meget. Der blev snakket bryllup, gaver, mennesker og delt sjove historier fra en dag, som sent bliver glemt. Det hele havde været helt igennem vellykket, synes jeg, men det vigtigste var, at de to nygifte, havde syntes det samme. Det havde de heldigvis.

Bagefter var det tid til at pakke kareten. Vi skulle nordpå igen, for i morgen starter hverdagen og der var nok at komme hjem og få styr på. Det tog ikke mange minutter og jeg er sikker på, at brudeparret trængte til fred og ro efter nogle hektiske dage.

Det gik glat tværs over Sjælland og det tog ikke lang tid at nå broen, selvom ferietrafikken havde sat ind. Vi var omgivet af familiebiler tungt læsset med sengetøj, legetøj og trætte unger, men det hjælper altid at vinke glad til sådan en flok på bagsædet, så det gjorde Oline og jeg nogle gange undervejs.

Så er vi næsten på broen

Da vi ankom til Halsskov, var der ikke megen kø ved betalingssluserne, så vi susede lige igennem og direkte ud ad broen. Der var lang vej endnu.

På broen

Himlen var stadig høj, men nu var der skyer, som trykkede den anden vej. Solen skinnede dog stadig og der var dejligt varmt i bilen, hvor Oline læste, Kenneth betjente rat og pedaler og jeg strikkede på en bette halsting, som var resultat af en feberpakning nogle dage tidligere.

Det er en smuk tur over Storebælt. Jeg betages hver eneste gang og jeg elsker turen over Sprogø, som er så smuk med fyr og frit græssende får, men jeg når jo aldrig at forevige, for Kenneth tror, at han kører racerbil.

Afkørsel 51, lige op af afkørslen, rundt og så til højre. Derinde ligger den lille Spar købmand, som jeg jævnligt handler ved.

Spar

Jævnligt er måske med modifikationer, men jeg er så kendt i butikken, at jeg ved præcis hvor alting står, så jeg kommer der da med fornuftige intervaller, for Kenneth har legekammerater på Fyn og de mødes altid lige her, foran købmanden.

Imens de udveksler legetøj og idéer, går Oline og jeg tur med Oskar, provianterer inde ved købmanden og vender gadehjørner med hunden, mens vi lader tiden gå og Kenneth blive klogere. Vi er tålmodige mennesker.

Lige indtil vi rammer en kø…

Silkeborg

Det gjorde vi lige udenfor Vejle. Lang og næsten endeløs var den, men vi brugte tiden fornuftigt og fandt mosters Røde Kors Nødhjælpspakke frem. I den gemte sig de lækreste chokolader og den slags hjælper gevandigt på humøret, når man holder stille og venter.

Silkeborg

Det gik langsomt fremad og imens svandt det chokoladebeholdningen, men heldigvis var der sjov i radioen også og så går tiden trods alt.

Silkeborg

Endelig passerede vi flaget, som kun indikerede svag vind, men til gengæld lovede Vejle Fjord Bro forude. Da vi endelig havde passeret den, var der ikke langt hjem. Vi væbnede os med tålmodighed, holdt ud og jublede så endelig, da vi ramte Hobro, for så er man altså næsten hjemme.

Himmerland

Danmark har været smukt i dag. Hele vejen er vi blevet begavet med solskin og smukt vejr og kun en enkelt, lille og forsigtig byge ramte forruden, da vi nærmede os Aalborg, men siden så vi ikke mere til den regn.

Vi er landet efter nogle lange, smukke og begivenhedsrige dage og ca. 500 billeder rigere. Der er noget at sortere, men kommer tid, kommer råd. Nu er det tid for en kop kaffe.

You Might Also Like

14 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. oktober 2007 at 10:14

  Lizelotte, de var bare så glade og så dejlige, så det var helt igennem vellykket og jeg er stadig glad helt ned i tæerne :-)

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  22. oktober 2007 at 08:23

  Dejligt at komme hjem fra ferie og læse om jeres tur til Valby – og tillykke til søster Lystig med, at hun har fået sin Heidi… jeg er vild med det glade billede af dem, de ser godtnok tilfredse ud med situationen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. oktober 2007 at 23:10

  Vi er landet igen efter en dejlig tur tværs gennem et smukt og solrigt Danmark. Vi faldt omkuld i sofaen og har stort set ikke rørt os siden. Nu glæder vi og til egen seng, for vi er ved at være så gamle, at luftmadrasser og lånte lejer ikke gør andet end ondt, når vi står op næste morgen ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  21. oktober 2007 at 21:37

  Dine billeder bringer sommerminderne frem .. der er bare smukt i det danske land.
  Godt chokoladerne redde jer fra Vejlebro-køén ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hege
  21. oktober 2007 at 21:14

  Når du skriver: Danmark har været smukt i dag, – så minner det meg om Trille som en gang for lenge, lenge siden sang om Danmark som om “hun” var en kvinne. Det er for øvrig en nydelig sang, som alltid renner inn i hodet mitt når vi kjører gjennom det danske landskapet.

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  21. oktober 2007 at 20:57

  Dejlige billeder. Jeg har endnu ikke været over den er famøse bro i bil – det har jeg tilgode! Nu har jeg sådan lidt, sammen med dig og familien! ;-) Velkommen tilbage!

 • Avatar
  Reply
  anita n
  21. oktober 2007 at 20:41

  hi hi min datter så lige dine fine billeder, og udbrød:” se, mor der er de der fiskenet vi også så på storebæltsbroen.”….Vi fik så lige en snak om hvad disse net betyder!
  Kan se at I har haft en skøn weekend!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. oktober 2007 at 18:57

  Tak Fru Koch, vi har haft det pragtfuldt :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. oktober 2007 at 18:57

  Johanne, den lille pakke chokolade reddede os på stregen, da vi holdt helt og aldeles stille på motorvejen :-)

  Charlotte, tak skal du have – og ja, det har været en skøn weekend :-)

  Anne, jeg kommer om et øjeblik. Jeg kan slet ikke lade være :-)

  Ella, vi er landet og det endda tanket fuld af glæde og gode billeder, som vi snart skal dele :-)

 • Avatar
  Reply
  kokken på blokken
  21. oktober 2007 at 18:57

  Velkommen hjem til Jylland! Dejligt at I har haft det godt:-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  21. oktober 2007 at 18:49

  Jeg er nu altid frygtelig glad for at vide jer hjemme igen, Liselotte men sådan er det nok ;-)

  Og så glæder jeg mig til at se billeder, masser af billeder – snart :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  21. oktober 2007 at 18:37

  Velkommen retur, hyggeligt at se dig igen :-)

  Og så tillykke med den sorte cool’e Alfa, jeg har hevet Torben hen til skærmen for at rive ham lidt i næsen med, hvad andres mænd kommer hjem med, han lod sig ikke mærke!

  Glæder mig til at se dig race ind i rundkørselen i den – snart!!

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Illum Larsen
  21. oktober 2007 at 18:26

  Velkommen tilbage efter en uforglemmelig week-end..

 • Avatar
  Reply
  Johanne
  21. oktober 2007 at 18:19

  Og du har bestemt fortjent din kop kaffe nu. Dejlig tur hjem, fuld af oplevelser, synsindtryk og tålmodighed. Den der med nødhjælps-kassen, den kender jeg også. Godt at have sådan en med.
  Endnu en gang til lykke med brudeparret.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)