2

Klokkeblomst i XS

Charlotte efterlyste i går Klokkeblomst i en størrelse XS og den størrelse var ikke med i opskriften, men det handler dybest bare om at regne den ud. Udgangspunktet blev en størrelse small, som skulle konverteres til noget endnu mindre.

Jeg har simpelthen ikke tiden til at udregne sådan en størrelse. Det tager rigtigt lang tid at lave sådanne beregninger, men jeg ville nok satse og prøve at hækle den med en lidt tyndere nål.

Jeg vil tro, at du kan hækle den på en nål 4 i stedet for en nål 5 og så få en trøje, som passer i størrelsen. Det betyder i hvert fald, at i stedet for den angivne hæklefasthed, som er 12 masker og 18 rækker, så skal du have en hæklefasthed på 10 x 10 cm på 15 masker og 22 rækker for at få en trøje med 90 cm i brystvidde, hvis du vel at mærke tager udgangspunkt i en størrelse S.

Er det tilstrækkeligt til at du tør satse, kan du købe opskriften, hækle den lille størrelse og altså bare sørge for at ramme den ovenfor angivne hæklefasthed i stedet for. Så skulle den være hjemme med et skævt blik til længden, som naturligvis skal passe dig.

You Might Also Like

2 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. oktober 2008 at 19:57

  Det synes jeg bare lyder skønt, Charlotte :-)

 • Avatar
  Reply
  charlotte
  1. oktober 2008 at 19:42

  Kære Liselotte – både idéen og opskriften er købt ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)