11

Vi nåede da frem…

Ude hvor kragerne vender, ligger også et af Danmarks smukkeste brændeskure, er jeg overbevist om. Sådan ude midt i ingenting omtrent, men alligevel med den mest fantastiske natur lige udenfor døren og efter sigende med mange hyggelige naboer. Jeg er overbevist, for jeg tror man bliver mild og rar, når man bor så smukt.

Brændeskuret

Udsigten på denne side af huset inkluderer marker og ikke mindst langhåret kvæg, som står lidt længere oppe ad vejen, hvor det hygger sig med at være på græs. Du kan lige ane dem i det fjerne. Dem måtte jeg selvfølgelig hen for at hilse på. Ikke at det blev modtaget lige velkomment af alle dyr.

Langhåret kvæg

Den forreste var sådan set helt og aldeles ligeglad ligesom sine fem andre artsfæller, men den bagerste besluttede sig pludselig for, at den ikke brød sig specielt meget om mig, så da den lagde hovedet til jorden og begyndte at lave støvskyer med sit ene forben, var jeg den, der var smuttet. Sådan en bestemmer selv, om den gider blive indenfor en indhegning, er jeg overbevist om.

Til gengæld er det mindre nervepirrende at snakke lidt med hønsene, som går i kanten af Steens have.

Hønsene

Jeg elsker høns og hver eneste gang jeg er et sted, hvor der er høns, savner jeg mine egne. Jeg synes der er noget utroligt meditativt ved at have høns. Fodre dem, give dem vand og samle æg. Noget oprindeligt, som jeg godt kan lide. Disse høns supplerede lige vores ægbeholdning med ti smukke, store æg, hvoraf nogle skal nydes til frokost. Uhm…

Vi tog den helt store havetur, for Steen holder meget af usædvanlige planter, så der er altid noget sjovt at se i haven. Denne gang var der Dragepil. Dem har vi aldrig set før og det er da også en underlig plante, men utrolig dekorativ og Kenneth har lagt billet ind på en aflægger, når den tid kommer. Jeg forstår ham…

Dragepil

Det er dog noget af det mest spøjse… med de grene, som først gror sammen, for siden at skilles til nye forgreninger. Underlig ser den ud, men den er utrolig flot og ekstra morsom med alle de tætsiddende gæslinger lige nu.

Apropos gårsdagens tidlige indlæg om smørblomster så omkranser de omtrent Steens matrikel. De står i tætte formationer, lyser op som solen selv og danner hele tæpper. Ikke alene inde hos Steen, men omtrent så langt, som øjet rakte – og det er langt – kunne man se de gule formationer af smørblomster, som bare stod og ventede på forårets insekter.

Smørblomster

Vi havde ikke lige en ko at malke, så vi undlod at efterprøve teorien omkring fedtprocenten, selvom det var fristende.

Stæren

Vi sluttede havevandringen af med at lytte til stæren, som havde sat sig godt til rette henne i træet, hvor den hyggede sig i det skønne solskinsvejr, men den har fjer og vi havde for få. Vinden var kold og indenfor ventede kaffen, så der var ikke meget at betænke sig på.

Jeg besluttede med det samme, at jeg ville ud at gå en lille tur lidt senere på dagen, men først kaffen og den kage, jeg havde medbragt og som nu lignede et trafikuheld, fordi resten af bilens samlede indhold var landet på den mere end én gang, mens vi var undervejs. Den smagte heldigvis ikke ringere af den grund, skulle det vise sig.

You Might Also Like

11 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. april 2009 at 06:44

  Steen, det er fordi jeg er så mystisk… ;-)

  Karin, jeg tror også, at køerne ville betakke sig for at blive malket af mig alligevel ;-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  22. april 2009 at 22:42

  Det er faktisk ikke smørblomster du har fundet, det er vorterod, som er en forårsblomst, smørblomsterne blomster først senere, de er ranukler så vidt jeg husker, så du må vente lidt med flødeeksperimenterne…..

 • Avatar
  Reply
  Steen Brølling
  21. april 2009 at 21:01

  Mojn’

  Lettere mystisk, men hvis man googler “dragepil” kommer dette indlæg op som nummer 5!!!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. april 2009 at 11:53

  Catarina, alderen afgør da ikke udseendet… eller noget… ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. april 2009 at 11:52

  Lisbeth Bula, det havde jeg og også god søndag til dig :-)

  Helle, den er helt speciel… og ligner nærmest en genetisk fejl, men den er meget fascinerende :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  19. april 2009 at 11:25

  Sikke en spændende plante, den der dragepil. Jeg kan godt forstå at Kenneth er vild med den :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Bula
  19. april 2009 at 11:02

  Ser ut som du hadde en fin lørdag. Ha en like god søndag.

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  19. april 2009 at 10:56

  Tak for info. :-)
  Det er lidt som med os – her der det heller ikke udseendet der afgør alderen. Hi hi.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. april 2009 at 10:48

  Britta, de ser nu så venlige ud, de uldbunker :-)

  Catarina, Dragepilen er helt ung, så det er ikke alderen der afgør udseendet. Den vokser ganske enkelt bare sådan :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  19. april 2009 at 10:23

  Det lyder som om I har haft en usædvanlig dejlig afslappet lørdag.

  Den der dragepil er da godt nok en spøjs fætter, den har jeg heller aldrig set før, jeg kan heller ikke fortænke Kenneth i at ligge billet ind på en aflægger. Umiddelbart ser dragepilen ud til at være ret gammel, er den det, eller ser det bare sådan ud?

 • Avatar
  Reply
  Britta
  19. april 2009 at 10:22

  Hvis man kunne få de landhåret kvæg i mini str så skulle der gå
  tre i min lille parcel hus have de er såååå søde.
  Din side er fantastisk. Tusind tak fordi jeg må være del af den.
  God søndag til dig og dine.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)