24

Hyggevisit

Nysgerrigheden sejrede over mageligheden og for et par timer siden bankede det på døren. Udenfor stod mor. Godt pakket ind og med friske røde kinder blev hun budt velkommen og bænket ved spisebordet, men selvfølgelig først efter, at hun havde beundret Kenneths fremskridt. Nu er der nemlig kommet skabe på bagsiden af hullet.

Jo, det går faktisk fremad, men der er så for øvrigt dømt pause resten af dagen. Hans kone synes, at han fortjener lidt pause, så sådan bliver det. Måske. Det er nemlig ikke altid, han er enig med mig, forstå det, hvem der kan!

Mor og Oskar er bedste venner. Hun skal kun lige sætte sig ned, så sidder han ved siden af og allerhelst ovenpå. I dag var ingen undtagelse, så mens vi drak te, undersøgte prisen på køkkenhjælpere, vendte verden i generelle vendinger og kiggede lidt i smukke bøger, sad han trofast og stille helt tæt op ad hende.

Èn enkelt gang var han nødt til en tur i haven. Så opdagede vi pludselig, at det sneede. Altså sådan for alvor. Smukt og dejligt, velkomment og ventet med længsel er den sne. Det gamle var trist og gråt, så nu er der igen smukt udenfor. Jeg elsker det og bliver vist aldrig træt af sneen. Jeg kan synes, at den falder i for rigelige mængder, når jeg skal skove adskillige kubikmeter ned fra mit loft, men ellers… kom bare med det!

Mor gik op til bussen for et øjeblik siden. Sneen væltede ned fra himlen. Det er stilnet lidt af nu, men det falder fortsat og det på smukkeste vis. Det falder lodret og ligger sig smukt på alting. Også alt det grå og beskidte, så lad det endelig, for mine vanter ligger på radiatoren.

Jeg elsker, når mor kigger forbi :-)

Du vil sikkert også kunne lide