63

En gave sendt fra himlen…

Lørdag formiddag er ren hygge. Siddende ved spisebordet strikker jeg på småting, planlægger andre og bliver ind imellem begavet med garn, som forlængst er bestilt, men ualmindelig svært at fravriste ham den garnrige, jeg er gift med. Det er sådan noget med, at jeg tydeligvis kommer i sidste række. Jeg klager ikke, for det er omtrent det eneste sted, jeg nogensinde har oplevet at komme det.

I stedet for at ærgre mig over den slags, glæder jeg mig over, at der endelig faldt en længe ventet skilling af til mig. Den er allerede omsat, for den har længe været sådan én, jeg havde opgivet at gøre mere ved og egentlig aldrig regnede med at få. Nu kom den, som en gave sendt fra himlen. Ikke båndlagte likvider omsættes snildt af mig. Snart har jeg fødselsdag, men de, som sikkert har tænkt at begave mig, vil ikke synes, at der er grund til at udvide samlingen af strikkepinde. Heller ikke selvom udstyret figurerer på en ønskeseddel. Skal samlingen udvides, skal det være mig, der gør det og som sagt, så gjort.

Jeg oplever, at jeg skal strikke langsomt og med omtanke. Jeg skal strikke anderledes end tidligere. Jeg skal indrette mig og jeg skal skifte mellem både det ene og det andet. Tempoet er anderledes og jeg oplever, at en træpind ind imellem de metalpinde (også KnitPro, naturligvis), jeg i virkeligheden er mest glad for, gør godt for albuerne. Jeg har ikke mange træpinde, for de har bestemt aldrig været min favorit. Nu er de nødvendige og glæden ved at strikke med udstyr, som er af en ualmindelig god kvalitet er altså bare større, når man er mig. Det kan vist ikke gøres bedre end disse smukke træpinde fra KnitPro.

En uventet sum penge, nyligt opstået og reelt behov for træpinde kombineret med kvalitetspindene fra KnitPro sendt i min retning gør, at jeg glæder mig. Jeg har lige fået en email med besked om, at æsken er pakket og sendes allerede i dag. KnitPro Symfonie Rose Special Edition er købt i Tyskland, så den er her sikkert allerede i starten af næste uge. Jeg har ferie. Måske skal jeg ikke ud at sprede vingerne under fremmede himmelstrøg, men så skal jeg i hvert fald strikke og man skulle jo nødig gå ned på udstyr.

You Might Also Like

63 Comments

 • Reply
  Anette Linnea
  18. oktober 2010 at 21:11

  Ja det er bare KANON at modellen netop i i min ny-erhvervede bog. Men hvis jeg skal være ærlig, så kommer trøjen meget mere til sin ret på dit billede;-)
  Nå jeg – inden så længe – er færdig med djævlehue, så skal jeg vist igang med denne trøje-model. Glæder mig allerede.

 • Reply
  Kirsten Højlund
  18. oktober 2010 at 18:27

  Hej Liselotte.
  Sidste år havde du en opskrift på brombærlikør, som jeg lavede og nød i juledagene. Den var supergod. Nu er der lidt brombær tilbage i haven, men jeg kan ikke huske opskriften.’
  Har du den lige i nærheden, så ville jeg blive glad

 • Reply
  Anne Dyrholm Stange
  17. oktober 2010 at 13:23

  Uhmmmm –
  lækkert strik på dejlige pinde!
  Herligt at der nu er sådan et sæt på vej til dig, Liselotte, because you’re worth it :-)

  Og de retrillede små jakker, dem kan man aldrig få for mange af, der er altid lige en baby om hjørnet et eller andet sted…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 17:26

   Jeg glæder mig, Anne – jeg kan mærke, at træpindene bremser min strikkehastighed og ind imellem er det altså vældig godt for mine albuer :-)

   Der er altid lige en baby et sted :-)

 • Reply
  Anne de Vos
  17. oktober 2010 at 09:22

  Bare at se på æsken, kan gøre mig helt blød.
  Tillykke med den dejlige æske og hav en dejlig ferie.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:26

   Tak Anne – og en god ferie skal jeg nok få :-)

 • Reply
  Teresa
  17. oktober 2010 at 08:55

  Kære Tina Basse
  Jeg læste din kommentar om den Alfa Romeo røde babyalpaca og jeg vil sige at du kan nok sagtens strikke/hækle med to/tre tråde – og farven er fantastisk! På billedet føltes den på min pc en lille smule pink-ish, men in real life er den fantastisk smuk udgave af en dyb og levende rød farve. Lige præcis som Alfa Romeo farven :)

  Gaia’s mor – jeg havde også strikket med gamle pinde, indtil jeg i garnbutikken fik lov til at prøve et par KnitPicks… Det tog mig ikke tre minutter at blive overbevist :) Prøv det, de vil garanteret give dig lov til at strikke et par masker på jumperpindene, men vær parat til at tage den store pung ud :)

  Claus – pindene er beregnet til at være rundpinde, og så betyder længden på pindene ikke så meget – du tænker vist på jumperpinde (dem med en dut i enden). De her skal skrues sammen med en wire til rundpinde.

  Liselotte – jeg har savlet over det sæt – men har allerede et sæt af de “almindelige” Knit Picks, dem i alle farver, i træ, og kan ikke undvære dem. Har også overvejet at købe dem i metal, men der er ingen steder hvor jeg kunne prøve dem og så blev det bare ved tanken.
  Det sæt du køber er hos mig i kategorien ting-der-kunne-være-rare-men-ikke-behøves, og det er godt at jeg har karakterstyrke nok til at kunne sige nej til mig selv :D

  Kærlig hilsen Teresa

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:25

   Tak for lige at komme på banen, når jeg forfaldt til at være sofakartoffel i går ;-)

   Jeg har metalpindene og ELSKER dem simpelthen. Jeg mangler bare træpinde til at aflaste albuerne og disse er simpelthen så smukke, at det vil blive en glæde at tage dem frem og bruge :-)

   Metalpindene er hule og derfor lette og lynhurtigt varme, så de er en ren fornøjelse at strikke med :-)

   • Reply
    Teresa
    17. oktober 2010 at 17:23

    Du er godt klar over, at du gør det ikke særlig nemt for mig at blive ved med at sige “Jamen, jeg har ikke brug for metalpindene…”, vel? ;)

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     17. oktober 2010 at 17:25

     Jeg skal ikke lokke… men for pokker… de ER mine yndlinge :-)

 • Reply
  Lisbeth Vissing
  17. oktober 2010 at 06:42

  Lækre pinde. Hvad er det for en strikkebog der ligger på dit bord, den ser spændende ud?
  Ha en god weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:23

   Bogen hedder Blød Begyndelse og er en lille strikkebog med bløde ting til baby :-)

 • Reply
  Gilette
  16. oktober 2010 at 21:59

  Luksus, Liselotte – ren luksus. Har selv lige købt sættet i England – dog ikke i så fin en æske. Men en fin lille “pung” med pinde og wirer i alskens størrelser….lækker luksus.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:22

   Ja, det er altså lækker luksus :-)

 • Reply
  Gaia´s mor
  16. oktober 2010 at 21:05

  Jeg strikker på min mors gamle almindelige pinde og bambus, tror jeg det er? Det går egentlig meget godt – men det kunne selvfølgelig være, at man skulle ønske sig sådan nogle luksus pinde? Jeg kan bare ikke rigtig forstå, hvordan de samles til rundpinde….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:22

   Pindene har gevind og skrues på en wire af passende længde. Jeg strikker på rundpinde, fordi almindelige pinde er alt for tunge at sidde med for mig og mine albuer. Rundpinde skal have bløde wirer, så de er nemme at sidde med. Det har disse, men det er da også kostbare pinde. Til gengæld er det en éngangsinvestering :-)

 • Reply
  Sylvia
  16. oktober 2010 at 20:25

  Mine fingre vil nesten ikke stå stille……..du er en heldiggris, Liselotte.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:21

   Ja, det er jeg altså, Sylvia :-)

 • Reply
  Anette Linnea
  16. oktober 2010 at 19:25

  Wauw det ser godt ud. Som beskrevet på min blog http://linneasunivers.blogspot.....mgang.html
  har jeg netop i eftermiddag selv været igennem en hvad-har-jeg-lige-af-pinde-runde. Noget beskæmmende. Det var plastic og træ. Nogle var skallet af i metallet og flere var uden afslutnings-dupper og kun “lukket” med en elastik. Mange sæt er uden “mage” og dermed ubrugelige. Hm. Dit indlæg sætter ligesom min oprydning i relief;-)

  Den grå trøje du har liggende i baggrunden ligner lige præcis sådan en model, som jeg pt. eftersøger. Vil du løfte sløret for, hvor jeg kan finde opskriften til den?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:21

   Det er godt at tjekke op på strikkepindene. Det gjorde jeg også for et års tid siden. De almindelige strikkepinde blev sendt i retninger, hvor de gør gavn. Rundpindene ligger her i en bunke. Når jeg får veninder på besøg og jeg strikker sker det ofte, at de også gerne vil strikke og så er det praktisk at kunne finde en rundpind og en stak garn. Sikke hygge jeg har fået ud af de pinde :-)

   Den grå trøje er fra “Blød Begyndelse”, som jeg kan se, at du lige har købt i går eftermiddag :-)

 • Reply
  Claus
  16. oktober 2010 at 19:20

  Nu blander jeg mig lige i noget jeg ikke ved en pind (!) om..

  Er de strikkepinde ikke meget korte ? – min umiddelbare forestilling siger mig at længden burde være omkring det dobbelte, men det kan selvfølgelig være mig der ikke fatter en pind…

  Til gengæld er jeg helt enig i at godt værktøj er dels en fornøjelse, og dels det halve arbejde…

  Under alle omstændigheder, tillykke med nyanskaffelsen…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:18

   Teresa svarer nedenfor, kan jeg se. Jeg strikker aldrig med almindelige, lange strikkepinde. Det har jeg ikke gjort i mange år. De er tunge at sidde med og det er ikke godt for svage albuer, så jeg strikker på rundpinde – altså korte pinde forbundet med en blød wire – som tillader strikketøjet at hvile i skødet :-)

 • Reply
  Ingrid
  16. oktober 2010 at 18:36

  Jeg har akkurat kjøpt meg noen bambuspinner, og det er så deilig å strikke med! Ikke mer metall på meg :-)

  God lørdagskveld til deg. Her står engelsk roastbeef på menyen – med yorkshire puddings som følge.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:16

   Mine metalpinde ELSKER jeg altså, for de er glatte og hurtige og smidige og… men jeg kan bruge, at der er noget, som giver lidt mere modstand og sætter farten lidt ned :-)

   Sikke en dejlig menu. Jeg håber, at det smagte jer :-)

 • Reply
  Beate
  16. oktober 2010 at 18:18

  Som perler i et smykkeskrin…! Håper de bringer glede til hjerte og albuer: Beate

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:15

   Det håber jeg også, Beate :-)

 • Reply
  Mie
  16. oktober 2010 at 18:01

  Min metal Knitpicks er helt klart favoritter, og jeg strikker aldrig med andet….. Træpindene er fantastisk flotte – og jeg holder spændt vejret og venter på din dom over dem – om de er så gode at strikke med, som nogle allerede har lovet :-) Lidt i tvivl om de mange fantastiske farver virker forstyrrende for øjnene, når man strikker med dem – men ingen tvivl om at de er en fryd for øjet – og en vigtig leveregel for en kreativ sjæl er “aldrig at gå ned på udstyret” Håber på en melding omkring pindene, når de ankommer….Fortsat rigtig god lørdag til dig

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:15

   Jeg strikker også kun med mine Knitpicks i metal og har man først investeret i sådan et sæt, er der jo næsten ikke grund til at købe andre strikkepinde. De dækker omtrent alle behov :-)

   Jeg har ikke købt de almindelige træpinde og det netop fordi, de er så farverige. Jeg kan ikke forestille mig at strikke med dem. Det er smag og behag. Mange elsker dem, netop fordi de er så smukke med alle farverne og det ER de, men de ville forstyrre mig visuelt, når jeg skulle strikke. Disse er ensfarvede og derfor mere “rolige” at sidde med :-)

 • Reply
  Tulippa
  16. oktober 2010 at 17:02

  Jeg har ikke strikket siden jeg var 10, men med de der pinde er det lige før jeg får lyst til at begynde igen! God fornøjelse med dem :-)
  Linda

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:12

   Tak skal du have, Linda – jeg glæder mig, til de ankommer :-)

 • Reply
  Tina Basse
  16. oktober 2010 at 16:58

  Hej Liselotte
  Jeg går som katten om den varme grød. Jeg er helt vild med den Baby Alpaca, som Kenneth har i Alfa Romeo rød, MEN er den så tynd, at man ikke bare kan strikke/hækle af 2-3 tråde i stedet for 1 ? Jeg har set den sødeste babytrøje, jeg bare må hækle. Håber du kan hjælpe mig, selvom det jo er Kenneths Butik ;-)
  Tak for en skøn blog.
  Tina Basse

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. oktober 2010 at 11:11

   Jeg kan se, at Teresa har svaret længere nede, så tag et kig derned, Tina. Jeg har nemlig ikke haft fingre i den tynde alpaca endnu :-)

 • Reply
  Lisa
  16. oktober 2010 at 16:15

  Uha – det blev dyrt at læse med i dag ;-) Du fristede mig over evne!!!
  Tak for tippet.
  Rigtig, rigtig god efterårsferie.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:46

   Haha ha… ja, sådan kan det gå, Lisa – men nu har vi da noget at glæde os til :-)

 • Reply
  Jette
  16. oktober 2010 at 12:59

  Kære Liselotte
  Tak fordi du strør om dig med gode opskrifter, ideer og links. Det er meget berigende!
  Jeg har straks bestilt sådan en smuk samling pinde fra Tyskland. Glæder mig!
  Go´week-end . . .

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:46

   Jamen selv tak, Jette – det er jo bare skønt, når andre end jeg selv også synes, at der er gode og spændende ting at finde ude i cyberspace. God fornøjelse med dine nye pinde :-)

 • Reply
  violykke
  16. oktober 2010 at 12:53

  Nej føj, at gå ned på udstyr ville være slemt, jeg har også lige været i køge og købe pinde :0) det er jo ferie og der skal strikkes .0)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:44

   Vi er vist godt kørende, os to :-)

 • Reply
  Jane D.
  16. oktober 2010 at 12:51

  Lækkert, lækkert sæt. det gad jeg også eje :-) Jeg elsker også at strikke med disse pinde. Jeg har kun et problem med dem, de løsner sig. Måske er jeg ualmindelig tumpet, men jeg kan bare ikke få dem låst rigtigt…ØV

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:44

   Du ved godt, at du skal stramme pindene til med den lille “nøgle” der følger med? Den skal lige skubbes ned i det lille hul på siden af pinden, så den fungere som “håndtag”, når du strammer. Så dur de altså :-)

   • Reply
    Jane D.
    16. oktober 2010 at 17:14

    Tak. Åh, jeg må vist øve mig noget mere. Jeg synes, at jeg strammer og strammer med den lille nøgle. Det afholdt mig dog ikke fra at lade mig friste. Snart er der også et dejligt sæt pinde på vej til mig:-)

    God weekend og ferie.

 • Reply
  Rosanna
  16. oktober 2010 at 12:45

  Årrrrhhhh, sikke en SKØØØN gave, du giver dig selv. Hurraaa for sådan nogle gaver. Det er da et ualmindeligt lækkert sæt, du har anskaffet dig, man bliver jo faktisk næsten lige en lille bitte smule misundelig ;O)
  Hav en rigtig god strikkelørdag, det er dig vel undt!
  kh

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:43

   Tak skal du have, Rosanna – og god lørdag til dig også :-)

 • Reply
  Tante T
  16. oktober 2010 at 12:42

  Jeg er helt enig i det med det gode værktøj, og tror det gælder, hvadenten man er strikker eller handyman (c:

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:42

   Det gode værktøj gælder vist bare, Tante T :-)

 • Reply
  Lene
  16. oktober 2010 at 12:33

  Synet af dem i sig selv er smukt, det bliver dejligt at få dem i hånden :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:41

   Ja, det håber jeg sørme, Lene :-)

 • Reply
  Lone Veggerby
  16. oktober 2010 at 12:32

  Åh hvor ser de lækre ud:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:41

   Ja, det gør de altså, Lone. Jeg glæder mig til at modtage dem :-)

 • Reply
  Helle Mikkelsen
  16. oktober 2010 at 12:31

  Nøj for lækre pinde ;o) jeg strikker kun med knitPro og det super lækre sæt du får der er på min ønskeseddel kan du tro, det er bare så smukt …. tillykke med det, jeg glæder mig til at høre om hvordan de fungere for dig.

  Go weekend

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:40

   Jeg er også spændt på dem, Helle – jeg strikker stort set aldrig på andet, men det er metaludgaven, jeg er vild med :-)

 • Reply
  lise marie
  16. oktober 2010 at 12:18

  whau….. lækre pinde, godt der snart skal skrives ønskeseddel til julegaverne, disse vil komme til at stå øverst på listen…..
  Ha en dejlig solskins oktober lørdag i det nordjydske

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:40

   Herligt at du lige fik et julegaveønske der, Lise Marie :-)

 • Reply
  Lone
  16. oktober 2010 at 12:13

  Der er slet ingen tvivl om, at du vil henrykkes over de lækre pinde. Jeg købte dem selv for et par trøjer siden og kan slet ikke forstå, hvordan jeg har undværet dem i mit strikkeliv.
  God weekend

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:39

   Hmmm, nu får vi se, Lone, for jeg er altså ikke gode venner med træpinde normalt, men der er ingen vej udenom, fornemmer jeg :-)

   • Reply
    solrun koivuneva
    16. oktober 2010 at 16:50

    Jeg synes der er en kæmpe forskel på almindelige træpinde og så KnitPros træpinde. Disse er lakerede og glider derfor let igennem maskerne.

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     16. oktober 2010 at 17:00

     Åh, det glæder mig virkelig at læse, Solrun :-)

 • Reply
  Jette Hyllested
  16. oktober 2010 at 12:04

  Et dejligt køb du har gjort, godt værktøj er det halve arbejde :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:39

   Ja, godt værktøj er vigtigt, Jette :-)

 • Reply
  solrun koivuneva
  16. oktober 2010 at 11:58

  Jeg invisterede i KnitPros strikkepinde for to år siden og jeg kan slet ikke undvære dem dem længere. Det er en god invistering du har gjort. Tillykke med købet :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:39

   KnitPros strikkepinde er en rigtig god investering. Jeg har metalpindene og har haft dem nogle år. Jeg strikker sjældent med andet :-)

 • Reply
  Fríða
  16. oktober 2010 at 11:57

  sikke en ualmindelig skön morgen/formiddag du ser ud til at have haft, og sikke en skön, blöd, smöragtig gul farve dit garn har.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. oktober 2010 at 16:38

   Det er den fineste gule farve – skumbanan, som den hedder – og jeg glæder mig til at tage hul på den, Frida :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)