30

Mandagslangsom med forlov

I dag er endnu en mandag med tolkning hele dagen. Morgenen er langsom, for jeg skal ikke sidde klar ved morgentelefonen 7.30. Jeg skal faktisk ikke være klar før halvanden time senere, så det føles temmelig luksuriøst at kunne sidde her og nyde morgenkaffen, mens jeg kan glæde mig til, at solen for alvor får magt. De kloge på den slags siger, at det kommer til at ske senere i dag.

Det er uvant at se verden vågne fra denne her position. Det plejer at ske med udsigt ned over Frederiks Torv. Jeg har stadig fornemmelsen af at have glemt noget, når jeg ikke sidder klar på min plads senest 7.15. Det tager tid at ændre, tror jeg, men jeg kan sagtens vænne mig, kan jeg mærke. Det er dejligt at give slip. Også selvom det kræver bevidst handling og følelsen af at have glemt noget en tid endnu.

Jeg skal i skoven i dag. Hammer Bakker for at være mere præcis. Der er så dejligt deroppe.

En del af min barndoms søndage blev brugt deroppe. Mine forældre dyrkede løb sammen med en masse andre voksne. Annemette og jeg var med, men mest af alt husker jeg, at løbene sluttede med åbningen af et par bagagerum og så var der kasser fulde af sodavand fra Rørkær og vi måtte vælge hvilken en, vi havde lyst til. Det var dengang, at sodavand var en sjældenhed.

I Hammer Bakker lå dele af Statens Åndsvageforsorg. Hver søndag var der en ung mand fra en af de omkringliggende bosteder, som på forunderlig vis dukkede op, præcis når vi skulle have bagagerumsforfriskningen. Min far bød altid på en sodavand. Den unge mand elskede hindbærbrus og min far. Jeg forstod ham godt.

Måske anemonerne er til at finde i Hammer Bakker? Jeg tror, at jeg vil prøve, hvis energien rækker, når arbejdsdagen ender.

Må din gang over jorden blive let denne mandag :-)

You Might Also Like

30 Comments

 • Avatar
  Reply
  Birte N
  11. april 2011 at 20:39

  Jeg var også på gåtur i Hammer Bakker i går, og hvor var det fantastisk. Har aldrig før set så mange dyr deroppe om dagen. Det sidste var en hugorm, jeg næsten faldt over, men dog nåede at steppe henover i stedet, mens den hastigt forsvandt ind i lyngen. Jeg tror også dyrene var ude og nyde det gode vejr. Vi havde ikke kaffen med op til Pebermosen, men ventede til vi kom hjem. Jeg færdes næsten dagligt i bakkerne, men synes dagen går går var helt speciel.
  Hilsen Birte

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. april 2011 at 06:40

   Det er et dejligt sted at færdes, Birte. Masser af skov lige til at nyde :-)

   Jeg så ingen dyr i går, men fuglene sang og det gør altså glad helt ned i storetåen :-)

 • Avatar
  Reply
  John
  11. april 2011 at 17:34

  Åh, hvor dejligt – Håber I fik en skøn oplevelse !
  Jeg mindes barndommens og ungdommens ture til Hammer Bakker og Lundby (krat) Bakker. Kan specielt huske den store høst af tyttebær, vi kom hjem med, når det var sæson.
  Jeg har været i min “have” i dag – 20 m2 – nusse lidt om liljerne og gjort klar til tomatplanter :D
  April er skøn … vekslende vejr og temperaturer. Som vi sagde dengang “op og ned af Kong Christians Allé”. Det er der ingen på Fyn, der fatter – he he…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 17:39

   Det var dejligt med en lille, kort skovtur, inden jeg vendte næsen hjem efter endt arbejdsdag, John – og uanset størrelsen på et stykke have, så er glæden uovertruffen, når det jordstykke rammes af foråret :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  11. april 2011 at 14:26

  skønne billeder og ønsker dig en skøn mandag :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 16:21

   Tak Helle – og en god til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  11. april 2011 at 13:34

  Jeg kan informere dig om, at jeg faktisk var i Hammer bakker i går, og der var masser af anemoner. Det er så hyggeligt deroppe. Må I få en rigtig god tur;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:55

   Der er jo MASSER af anemoner, Camilla – og smukt og lunt i dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  11. april 2011 at 13:16

  Så fin en beskrivelse af dine barndomserindringer. Og ja, det er bare så smukt med denne tid. Forår og anemoner og sodavand og glade unger. Der gives flere smil i bussen og en større venlighed blandt mennesker, når vejret er fantastisk som nu.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:55

   Overskuddet er mærkbart større allevegne :-)

 • Avatar
  Reply
  Lykke
  11. april 2011 at 11:59

  Jeg plukkede anemoner deroppe igår, du har noget af glæde dig til. God tur :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:54

   Åh, hvor var der bare dejligt, Lykke – og anemoner allevegne. Så ubegribeligt smukt – jeg elsker anemonetid :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  11. april 2011 at 10:07

  Og må din gang tilsvarende svæve gennem dagen og ud hvor anemoner findes. Min gang var lidt panikagtig her til morgen, og følelsen har ikke helt sluppet kroppen, men solen skinner, alt er godt :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:53

   Vi skal helst falde langsomt ind i dagen. Ikke jages. Det sidste tager tid at forvinde. Jeg håber, at du er landet på benene, Lene :-)

 • Avatar
  Reply
  kim
  11. april 2011 at 09:28

  Jeg blev helt rørt.
  Tak for det.

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  11. april 2011 at 09:19

  Tak for noget fint i dine erindringer. God mandag. Og anemonerne er så smukke på Bogø, lige der hvor træerne er fine lige og endnu lukker solskin ind til de små kræ. De små smukke kræ. Var et smut på Bogø i weekenden.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:53

   Bogø? Der ville jeg gerne på visit, Sidse. Jeg er vist lidt forelsket i tanken om at flytte ud, hvor kragerne har madpakker med og ingen kommer uden jeg ved det. Vandet ville jeg have tæt på og et stille liv, er jeg sikker på :-)

 • Avatar
  Reply
  Silla
  11. april 2011 at 08:48

  Det er SÅ skønt at starte dagen langsomt og kunne begynde med at nyde den;)
  Smukt beskrevet fra din barndom ;)

  Rigtig god dag til dig

  Knus og kram herfra

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:50

   Det blev en rigtig dejlig morgen, Silla – og det skal man i hvert fald ikke klage over :-)

 • Avatar
  Reply
  siffe
  11. april 2011 at 08:47

  Det var da en dejlig tur af MemoryLane mandag morgen. ;-)

  Det tager tid og fornemmelsen af at ha glemt noget har jeg endnu, hilser den som en gammel ven og giver slip. Så er ‘friheden’ stor bagefter.

  Jeg ønsker dig en god Mandag med masser af anemoner .
  Måske jeg også skulle tage på anemoneskovtur?

  KH Siffe

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:49

   Det tager lang tid at ændre vaner, Siffe. Jeg lader den også bare gå… :-)

 • Avatar
  Reply
  Kong Mor
  11. april 2011 at 08:40

  Tak for en smuk beretning – ja dengang man fik 1 sodavand hvis der var fest – og gik det højt og man var heldig kunne man måske få 2!!
  det er dejligt at starte langsomt!
  God mandag til dig

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:48

   Det er rigtig dejligt at starte langsomt – det blev en god dag på den måde :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  11. april 2011 at 08:09

  Ja, sodavand var også en sjældenhed i min barndom – virkelig noget der blev sat pris på, når man var så heldig at smage en. Så var der fest :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 15:48

   Så var der virkelig fest, Randi – og jeg husker endnu, da det blev kutyme, at mor købte en liter Fanta til lørdag aften. Ikke noget med at drikke meget, men så var der alligevel en hel liter… og i dag snupper man snildt to liter ad gangen.

 • Avatar
  Reply
  Diktesoph
  11. april 2011 at 07:56

  Skønt først at skulle være klar til kl. 09. Så har man meget mere morgentid at nyde. Jeg elsker morgener. Når de er så fredelige som du får dem til at lyde.
  God mandag og god tur i skoven!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 07:59

   Det er en dejlig, langsom morgen – ah… :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  11. april 2011 at 07:54

  Må du få en dejlig dag i “bakkerne” :-) Mine planer var noget med noget vasketøj…… men det synes “bondemanden” ikke er en god ide, for han kører gylle ud ;-)
  I morges, kl. 5.45, da hunden og jeg var på “morgenhundelufteløbetur” var der faktisk næsten lyst :-), så nu behøver vi snart ikke refleksveste mere. Hvor er det en vidunderlig tid, lige om hjørnet…..og NU !

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. april 2011 at 07:59

   Ja, det er en vidunderlig tid, Helle – og vasketøj og gylle er en skidt kombination, så du må nok vente lidt endnu :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)