14

Skeletterne må frem i lyset

Det er stadig spændende at have sin daglige gang i Niels Ebbesens Gade. Hver dag afsløres nyt. Hvis det har din interesse, kan du se arkæologerne oppe fra Historisk Museum i gang med deres arbejde med at lære nyt om fortiden.

Jeg synes, at den slags er både fascinerende og meget spændende, så jeg kunne såmænd sagtens glemme tiden, når jeg ind imellem passerer på vej til eller fra kontoret.

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Koselig
  2. august 2012 at 17:30

  Veldig spennende. I nabobyen min, Tønsberg som forresten er Norges eldste by, driver de også å graver midt i sentrum. 
  Her kan du se noe av det de har funnet ; http://www.niku.no/no/arkeolog.....FRjUZh.ips

  Veldig spennende.  

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. august 2012 at 08:25

   Det er vældig interessant, Koselig. Også hvad der er fundet i Tønsberg.

   Hvor de graver lige nu i Aalborg, har der ligget en kirkegård og et kloster. De afdækker grave lige nu og enkelte bygninger. Dem er de meget interesserede i at finde flere af :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  1. august 2012 at 09:18

  Jeg har ikke set nogen skeletter i udgravningerne i København. Men jeg synes alt det, der er fundet i udgravningerne til metroen er afsindigt spændende. Sidste år kunne vi lære, at der ved kongens nytorv har ligget en gård, så stor at København umuligt kan have været det lille fiskeleje, man historisk har gået og troet. Da jeg i sidste uge var forbi Rådhuspladsen, kunne vi se bygningsværker stikke op i undergrunden. Bygninger, med munkesten og placeret, tæt ved bymuren i fordums københavnske tider.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2012 at 10:00

   Det er afsindig spændende, synes jeg og ad den vej lærer vi jo hele tiden nyt, Pernille. Jeg er også meget optaget af den slags og læser gerne om det :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Cathrine
  31. juli 2012 at 21:18

  Jeg er også forbi og kukke-lure en gang i mellem, det er så spændende :D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2012 at 10:00

   Ja, det er da, AC – og jeg er der jo hver dag :-)

 • Avatar
  Reply
  conny
  31. juli 2012 at 11:04

  Hvor er det interessant at se resterne af vores forfædre. Det er skønt, der bliver gravet og forsket og formidlet. Vi har alle brug for at vide noget om, hvor vi kommer fra, og hvordan tingene (måske) var før i tiden. Det er jo den, nutiden bygger på. I min hjemby (Ribe) har de også gang i noget stort graveri, hvor de faktisk har fundet kristne grave fra før Harald Blåtand, som jo vist påstod, at han kristnede danerne. 
  Spændende! 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2012 at 09:59

   Meget spændende, Conny – og det er en interessant historie, der afsløres i Ribe :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  31. juli 2012 at 10:34

  Har en søn som elsker alt historisk, jeg er da nødt til at have ham med forbi en af dagene. Tak for tippet.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2012 at 09:59

   Ja, det vil han sikkert synes er sjovt :-)

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  31. juli 2012 at 09:58

  Det er da superspændende, Liselotte – tak for tippet! Jeg skal faktisk netop ind om byen idag, så jeg skal bestemt vejen forbi … 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. juli 2012 at 10:10

   Husk lige at vinke til mig, ikke? Jeg sidder mutters alene oppe på første :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  31. juli 2012 at 09:48

  Hej Liselotte
  Jeg er ny her i blogland, men har igennem lang tid fulgt din blog, som er meget underholdene ;O))
  Sjovt, at du i dag har et indlæg om skeletter, for jeg har det på samme måde, som om “skeletterne” endelig komme ud af skabet, nu hvor jeg har vovet mig ud i noget nyt :O))
  Ville som det første have en reklame for Garnudsalg på min side. Kan jeg bare kopiere det, lægge det ind, og så kan folk trykke på det og komme direkte videre til butikken ?
  Jeg har handlet en del i butikken, og er meget glad for garnet…og prisen…så kan alle jo være kreative ;O))
  Ønsker dig en dejlig dag
  Helle ;O)) 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. juli 2012 at 10:09

   Jamen velkommen i Blogland som blogejer, Helle :-)

   Omkring dit link til Garnudsalg, så bliver jeg dig svar skyldig, for jeg kender ikke den platform, du blogger fra, så jeg ved ikke, hvordan den fungerer, men prøv det, du beskriver og se, om det virker :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)