15

En hel måneds ferie sluttede i går

En hel måneds ferie sluttede i går, da vi igen stod klar til at åbne Garnudsalg.

Sammen med en enkelt, men skøn medarbejder, nemlig Anne og den ikke mindre dejlige Ulla, slog vi dørene op for den sidste åbnings-dag i juli. Det var noget af et kulturchok sådan at stå midt i en åben garnhimmel med absolut intet overblik, stort set ingen memorerede priser, men masser af gå-på-mod. Det gik nu fint og der skulle vise sig at blive travlt. Faktisk rigtig travlt og det betød, at vi ind imellem løb lidt for stærkt, men der var intet valg. Det var bare ud over stepperne og prøve få hjulpet så mange, som overhovedet muligt.

Som sædvanlig var det sjovt. Det var også hård kost for ferieslappe hjerner, men hvad pokker. Vi kunne hvile på laurbærrene klokken 15, da vi lukkede og kunne tage hjem og slappe af og det gjorde vi. Vi snakkede om, at det skønt at se, at der er så mange, som benytter sommerferien til at besøge os. Det er vi utroligt taknemmelige for.

Hjemme ventede Oline. Vi har ikke været meget sammen de sidste mange uger, så vi er lidt i underskud og nød, at hun gad tage ud at spise med os.

Vi har nemlig – for første gang siden vi fik børn – holdt en sommerferie alene – eller delvist alene, for vi havde jo Oline med de første mange dage, men hun tog hjem. Vi kørte hende til lufthavnen i Bordeaux en mandag eftermiddag i starten af juli, fik hende på et fly til London og så hende først igen for et par dage siden. Vi var alene i to uger. Lidt spændt var jeg, for kunne vi nu finde ud af at holde sommerferie uden børn. “Man ved det jo ikke før man har prøvet det”, tænkte jeg og sådan er det vel også, når man har været hele familien af sted i så mange år, som vi har.

Vi kunne snildt finde ud af det. Faktisk vil jeg vove den påstand, at vi er ret gode til det.

En hel måneds ferie sluttede i går

Vi har nydt hvert et sekund af de to uger. Vi har opdaget, at det er en anderledes ferie uden børn/unge mennesker, som – skulle det vise sig – alligevel er temmelig bestemmende for dagenes indhold.

Oline har aldrig forlangt, brokket sig eller været sur, når vi har været på ferie, men vi har også været opmærksomme på at fordele sol og vind lige, så der har været fantastisk at opleve, at det var os, der satte dagsordenen helt uden andre hensyn end dem, vi altid tager til hinanden. Sikke en ferie fuld af det, vi kan lide. Sikke en langsom, slentrende og afslappet ferie. Sikke en gastronomisk ferie. Sikke en sjov ferie. Sikke en impulsiv ferie. Sikke en blid, blød og venlig ferie. Sikke en – efter Olines mening – kedelig ferie. Sikke en perfekt ferie.

En ferie, jeg slet ikke kunne tåle, havde en ende. Jeg kunne være fortsat med den ferie. Jeg var slet ikke mæt eller træt eller længtes hjem. Jeg kunne være blevet væk længe endnu, men en måneds ferie er den rene og skære luksus og jeg er tanket op til hverdagen, som blev skudt i gang i går. Jeg er klar.

At have en hverdag, er en luksus. Det husker jeg altid, når jeg rammes af den uundgåelige PFD – Post Ferie Depression. Hverdag er en stor luksus. En gave ♥

You Might Also Like

15 Comments

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  11. august 2016 at 20:08

  Sådanne ferier er de bedste og sådan nogle jeg også altid har prøvet at holder da vores drenge var med :-D

 • Avatar
  Reply
  Karina
  1. august 2016 at 09:51

  Jeg bliver også altid ramt af PFD- og glæder mig allerede til næste ferie.
  Næste ferieperiode tager vi nok, når Tessie får en “lillesøster”. Åh så sjovt det bliver at få endnu en hundehvalp i huset. Det skulle ske en gang i november, hvis ellers parringen er lykkedes. Faktisk bliver den nye hvalp en “niece” til Tessie, da det er hendes bror, der har fået æren/fornøjelsen af at blive udvalgt til far for kuldet :-)

  Det har været dejligt at følge jeres ferie i år. Nydelsen har skinnet igennem hvert eneste ord.

  KH
  Karina

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2016 at 12:31

   Vi holder af konceptet ferie og det er svært at skilles fra noget, men holder af, Karina ;-)

 • Avatar
  Reply
  Annie hartvig
  31. juli 2016 at 22:36

  Vi havde tre uger med sønnike og to weekender alene, så vi fik det bedste af begge dele. Når man er gift med sin bedste ven kan man sagtens holde ” alene ferie” ….. Så længe strikketøjet er velkommen med

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2016 at 09:06

   Ja, det kan man da sagtens, Annie, men man skal jo lige vænne sig… :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  30. juli 2016 at 19:34

  Skønt!

  Vi holdt også ferie for første gang uden børn i år. Hjemmefra. For vi har været hjemme uden børn, men aldrig ude, aldrig i fremmede omgivelser uden et barn, der helt automatisk sætter dagsordenen. Vi har som I aldrig oplevet børn der, har bestemt, været sure eller krævet, det har bare været en anden ferie, end den vi fik nu. Dejlige ferier, jeg ikke ville undvære.
  Nu fik vi en helt anden og bestemt ganske fantastisk oplevelse.
  Og når der så stadig også er plads til ferie med det sidste store barn, er det vist bare at nyde så længe det varer :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. juli 2016 at 09:40

   Det er nemlig bare med at nyde de dage, hvor børnene stadig har lyst til at være med på ferien, men det er også godt at opdage, at man altså sagtens kan finde ud af at holde ferie uden dem ;-)

 • Avatar
  Reply
  Letten
  30. juli 2016 at 19:14

  Jeg ved slet ikke om jeg kan finde ud af at holde ferie

 • Avatar
  Reply
  Karin Jørgensen
  30. juli 2016 at 16:35

  Hvor er det rigtigt….
  Det er så vigtigt at se de små glæder og nyde at vi har de muligheder vi har …

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. juli 2016 at 09:37

   Det er det og hvis man øver sig på netop det, bliver man jo heldigvis bedre og bedre til det :-)

 • Avatar
  Reply
  venterpaavinblog
  30. juli 2016 at 14:43

  Hverdagsrutine er nemlig luksus. For ellers mærker man slet ikke, den følelse af frihed man kan opleve ellers. Ying og yang :D
  God opstart efter ferien til dig.

  – A

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. juli 2016 at 09:35

   Tak skal du have – og det er jo også virkelig dejligt at være tilbage i hverdagen :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  30. juli 2016 at 14:05

  Det var hyggeligt at være sammen med jer og alle de skønne kunder i Garnudsalg i går..

  Jeg kan huske første gang Ole og jeg holdt aleneferie. Vi var også spændte, men som jer, lykkedes vi temmelig godt med det..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. juli 2016 at 09:34

   Det er da noget helt andet, når man selv skal til at sætte en dagsorden, Ulla, men det gik jo godt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)