12

Match and Move og Nuxe i en snæver vending

Aftenens curry stod på komfuret og putrede, så jeg sad stille ved bordet og strikkede. Jeg strikkede på Match and Move. Originalen er måske ikke så spændende endda, men hvis man bevæger sig ud af konforme striber og i stedet begynder at lege, kan der kommer forunderligt smukke resultater. Jeg ved det, for både Hanne og Ulla har strikket sjalet og har begge fået virkeligt smukke resultater.

Jeg strikkede i vores über-lækre Blackhill Lama Silke. Det var som at strikke med smør og pindene glødede, mens jeg flyttede maske efter maske og stille ventede på, at aftensmaden blev klar. Det gik godt …

Min uundværlige håndcreme

Garnet, jeg strikkede med, er glat og jeg strikker stort set altid på metal-pinde, så det kræver manuel spænding, når jeg strikker og med alt for vintertørre hænder, går det slet ikke. Jeg elsker min håndcreme fra Nuxe. Duften skulle jeg lige vænne mig til, da jeg for mange år siden fandt Nuxe på apoteket i Draguignan på en ferie i Frankrig. Siden har jeg elsket duften, for den minder mig om varme somre tilbragt i Frankrig med dem, jeg elsker og jeg fylder altid lagrene op, inden vi rejser nordpå efter årets sommerferie.

Efter aftensmaden strikkede jeg videre. Jeg manglede ikke meget for at være færdig, men som det ofte viser sig, så manglede jeg alligevel mere, end jeg troede. Det blev en sen aften, for jeg måtte simpelthen lige nå til enden af sjalet. Jeg var for tæt på til at kunne stoppe, så jeg sad stille i sofaen og så tv, mens jeg strikkede og lyttede til Kenneth, der er i gang med at pudse vægge i det, der skal ende som mit nye værelse med plads til at sy, strikke, male, tegne og hvad jeg ellers finder på. Jeg glæder mig sådan, så ind imellem slap jeg strikketøjet for lige at være inde og heppe på ham. Jeg er sikker på, at det gjorde en forskel, for han var nået langt, da jeg stod op i morges.

Jeg var også nået langt. Til vejs ende faktisk.

Jeg vågnede tidligt og klokken var derfor ikke mange, da jeg låste mig ind hernede i Garnudsalg. Jeg tændte lys på kontoret, bryggede en kop kaffe og fandt sjalet frem. Der skulle hæftes et hav af ender og jeg var utålmodig efter at få det gjort, for jeg er vild med det færdige resultat og kunne slet ikke vente med at tage det i brug.

Jeg er SÅ glad for det færdige resultat. Garnvalget er den rene egen-forkælelse. Silken giver en tyngde, jeg er helt vild med og fiber-kombinationen forærer mig en sublim følelse af luksus. Jeg er forelsket i garnet til tørklæder og sjaler og jeg har allerede det næste sjal i dette garn i tankerne.

Fakta:

OpskriftMatch and Move af Matina Behm.

Garn: Sjalet er strikket i Blackhill Lama Silke.

Pind: 3.25

Garnforbrug: I alt 250 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Match and Move er virkelig sjovt at strikke. Konstruktionen er smart, men det rigtigt sjove er jo, når man kommer i gang med at lege med farver og striber. Jeg har lavet min egen unikke stribekombination og jeg er meget tilfreds med den, men den er min og jeg kommer ikke til at tælle, skrive ned og siden dele her, for det er alt for stort et arbejde for at dele noget, jeg egentlig synes skal være personligt og lavet, som vi hver især synes, det passer til os. Du kan stribe som originalen, eller du kan lege, som jeg har gjort. Begge dele er sjovt, er jeg sikker på.

Du kan se mere her.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Produktfotos - Behind the scenes af Slagt en hellig ko
  26. september 2017 at 13:39

  […] nu er på tilbud. Et luksuriøst og smukt garn jeg er helt vild med. Jeg har blandt andet strikket et skønt og meget brugt sjal, som er helt fantastisk at bære. Det har en flatterende tyngde og er blødt som […]

 • Reply
  Sidsel
  22. februar 2017 at 08:10

  Det er smukt. Det ‘falder’ også fint rundt. Når jeg ser dig, så ligner du mig, i en lys udgave…. Ret mærkeligt

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. februar 2017 at 09:03

   Det falder rigtig smukt på grund af den tunge silke. Vi har jo alle dobbeltgængere, ved du ;-)

 • Reply
  EIN DEKOHERZAL IN DEN BERGEN
  21. februar 2017 at 23:00

  schaut sehr KUSCHELIG aus,,,
  und die FARBEN gefallen mir sehr gut

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

 • Reply
  Karin
  21. februar 2017 at 19:51

  Er det en svær engelsk opskrift?
  Har meget lyst at forsøge?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. februar 2017 at 09:02

   Det synes jeg bestemt ikke, at det er, men jeg kan jo ikke vide, om du er enig, Karin :-)

 • Reply
  Tina Nymann
  21. februar 2017 at 19:38

  Hvor er det fint, Liselotte, og hvor bliver det spændende med ‘dit eget værelse’!:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. februar 2017 at 09:01

   Det bliver rigtig dejligt, men jeg har nu allerede et – vi flytter det bare :-)

 • Reply
  Fru Moll
  21. februar 2017 at 12:56

  Et ualmindeligt flot sjal – jeg må til at kaste mig ud i en engelsk opskrift!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. februar 2017 at 14:53

   Det kan anbefales at bide skeer med de engelsksprogede opskrifter, for det giver et meget større udvalg :-)

 • Reply
  Annie hartvig
  21. februar 2017 at 12:37

  Så smukt men hvad blev der af ” at nyde processen” og strikke i roligt tempo

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. februar 2017 at 12:48

   Det har jeg i den grad gjort her også, Annie :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)