3

Sputnikvejr…

De var derude i stille kredsløb. Jeg så 7 af dem, der tager turen rundt og rundt om jorden i forskellige tempoer. Små lysende pletter, som fortæller mig, at der er mere mellem himmel og jord, end det jeg sædvanligvis går og er opmærksom på en torsdag aften.

Engang for længe siden fortalte min søster, at de er tydeligst og flest mellem 22 og 23. Det kunne godt være sandt, for alene på de små 10 minutter jeg stod derude med øjnene rettet mod himmelrummet, kom der som sagt 7 forbi. Små lysende pletter, som kan være svære at få øje på, men med tålmodighed opdager man pludselig, at himlen er fuld af dem.
Gud ved hvor mange af dem der yder noget fornuftigt og hvor mange af dem som kan betegnes noget der hører til på en losseplads. De er alt for dyre at hente ned igen, så de ender som underholdning for de af os, som gider stå med bøjet nakke og glo lige op i den mørkeste aften.

Du skulle tage på sputnikjagt en aften. Kigge på små lysende og dansende pletter, der farer hen over himlen. Jeg var endda så heldig, at jeg som bonus fik 2 stjerneskud med i min jagt og der er ønsket stille og fromt – derude i den lune septemberaften.

Du vil sikkert også kunne lide