2

Hannes f?dselsdag…

Det endte med at v?re alletiders dag. Hanne fik fejret lidt mere f?dselsdag og vi andre hyggede os, s? missionen er vel tilendebragt nu, hvor vi lige har grinet dem ud af g?rdspladsen.

Hanne havde en sommerhat p?, som i st?rrelse var nogenlunde p? h?jde med en mindre parcelhusgrund, s? det var ganske sv?rt at bevare overblikket, hvilket afspejlede sig i hendes mindre talentfulde vending ude p? vejen. Den slags holder vi os ikke for gode til at grine ad…

image

Ungerne havde stor forn?jelse af at have genopdaget tr?kvognen, som morfar lavede til Alexander for mange ?r siden. Den er stor som et hus, tung at tr?kke, men med plads til en gudsvelsignelse af unger, madkurve, puder og t?pper, s? den har v?ret vidt omkring i ?renes l?b og i dag alts? p? rundtur i nabolaget.

image

Preben lagde ud i s?dvanlig fin stil og grillede p? livet l?s sammen med husbonden. De lavede vidunderlig mad. Dadler omviklet med bacon, oksem?rbrad og marinerede svampe. Hertil kold kartoffelsalat, tomatsalat og hjemmebagt hvidl?gsflute og til sidst den gode rabarbert?rte, som bestemt ikke skuffede ved n?rmere bekendtskab, selvom den var temmelig improviseret.

Mor klarede faktisk hele dagen med bravour, selvom det var med br?kkede/trykkede ribben og tidligere i dag kunne hun ikke dy sig, for at tage en runde i haven med besk?rersaksen. Til geng?ld tror jeg, at hun var tr?t, da hun tog hjem ved 21-tiden. Det var hyggeligt at have hende hernede hele dagen og jeg tror hun sover godt i nat.

Efter den temmelig overd?dige middag, skulle Preben s? putte XS og det var her det gik galt for ham, for den fine stil afl?stes af noget der nemt kunne tolkes som snorkelyde, hvis man alts? ikke havde selvsamme Preben til at bedyre, at det bestemt IKKE var fordi han var faldet i s?vn ved siden af sit afkom. Vi tror ham naturligvis… n?sten…

Opskriften p? rabarbersaften kommer lige her, for den var s? ABSOLUT et hit hos sm?pigerne, da de opdagede, at den fik den fineste lyser?de farve, men de voksne var bare vilde med den, fordi den smager us?dvanligt godt.

Rabarbersaft (ca. 1 liter)

1 kg rabarberstilke
4 dl vand
ca. 200 g sukker

Snit rabarberstilkene i mindre stykker (mine var ca. 1 cm lange) og put dem i en gryde sammen med vandet og bring det i kog. Lad det koge ved svag varme indtil rabarberne er kogt ud.
S?t mosen til afdrypning gennem en sigte med et opvredet kl?de (et viskestykke fungerer fint). Lad det st? til det ikke drypper l?ngere.
Kom den siede saft tilbage i gryden, tils?t sukker og kog op til sukkeret er opl?st. Smag saften til (lad den ikke blive for s?d, den skal have en snert af syrlighed) – alts? gi’ den et put sukker mere, hvis du synes den stadig er for sur. Skum saften (fjern det hvide skum fra toppen af gryden) og h?ld den p? flaske.

Vil du gerne gemme saften lidt l?ngere, kan du komme en 1 tsk atamon i per liter f?rdig saft…

Du vil sikkert også kunne lide