38

Dogmetæppet er færdigt

Dogmetæppet er færdigt og jeg er noget så tilfreds efter en marathon-aften i går aftes med at strikke de sidste meter af hestetømmen, der så pænt afslutter tæppet.

Dogmetæppet er færdigt og jeg er noget så tilfreds efter en marathon-aften i går aftes med at strikke de sidste meter af hestetømmen

Jeg har ikke vasket det endnu

Jeg kunne bare ikke vente med at forevige det, for jeg er faktisk blevet utrolig tilfreds med tæppet i sin helhed og det er ikke givet, når man strikker, som  Ulla og jeg aftalte.

Det endelige resultat dukker først op, når alle baner er strikket, så det har været en meget spændende proces og et strikketøj, jeg ikke kunne lægge fra mig. Jeg har faktisk været mere eller mindre monogam strikker, mens det har været på pindene. Jeg har holdt mange pauser, for jeg har så frygtelig ondt for øjeblikket, men i mål kom jeg altså.

Dogmetæppet er færdigt og jeg er noget så tilfreds efter en marathon-aften i går aftes med at strikke de sidste meter af hestetømmen

Jeg har heller ikke målt tæppet

Jeg ved dog, at det er på “højde” med Kenneth, som er 186 cm høj, så det er en dejligt, stort tæppe og jeg er vild med den måde, det varmer på. Så snart det kommer i berøring med kroppen, begynder det at varme og jeg har faktisk nydt at sidde med det på aftener, hvor jeg – som sædvanlig – bliver lidt kuldskær.

Dogmetæppet er færdigt og jeg er noget så tilfreds efter en marathon-aften i går aftes med at strikke de sidste meter af hestetømmen

Tilfreds med afslutningen på tæppet

 Ulla og jeg var omkring forskellige afslutninger på tæpperne, fordi vi vist begge prøvede at finde en vej uden om den hestetømme, som tager evigheder, men bliver så pæn.

Du kan jo se ovenfor, at vi endte med det indlysende; hestetømmen. Der er bare ikke noget andet, som gør det lige så pænt som afslutning på sådan et stykke strik. I hvert fald rakte vores fantasi og viden ikke til at finde et alternativ, så vi krøb til korset. Det er jeg så glad for nu.

Farverne?

Jeg har strikket to baner med en mørkebrun gammel cone Blackhill Højlandsuld (måske den, der kedder Tobak) og tre baner med Blackhill Højlandsuld i farven Skifer. Alle baner er så stribet med tilfældige rester mohair, som har givet det skønne, afdæmpede look på tæppet, jeg er så vild med.

Forbruget?

Jeg har brugt i omegnen af 500 gram Blackhill Højlandsuld og et tilsvarende antal meter af Blackhill Kid Silk Mohair. Hestetømmen er strikket med begge kvaliteter holdt sammen, som resten af tæppet er.

Tosset trang til gentagelse

Jeg er allerede klar til at slå op til endnu et Dogmetæppe. Skal du være med?

Dogmetæppet består af strimler i striber og det er et projekt, der kræver timer, men til gengæld er det sjovt og underholdende.

Jeg har opsat reglerne for tæppet sammen med Ulla og det skete en dag, hvor vi igen strikkede sammen hver for sig via FaceTime. Vi snakkede om, at vi havde så mange rester liggende af forskellige farver mohair og så opstod idéen til #dogmetæppet.

  • En tråd tynd uld og en tråd mohair
  • Pind 4½ mm
  • 50 masker
  • 500 pinde = 250 ret-riller
  • Strik 5 baner og sy dem sammen
  • Afslut med i-cord (eller bare en kant efter eget ønske)
 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide