8

Rigdom…

I ovnen er lige nu snegle med fyld af feta, oliven, tomater, frisk rosmarin og gorgonzola. Ved siden af kæmper Olines milde snegle om pladsen på pladen. Dem er der kun tomatsauce og cheddarost i, for barnet skal jo nødig kvæles i ting, som smager godt.

To store rugbrød er taget ud af ovnen og forude venter endnu en portion madsnegle og 2 store fyldte brød med masser af gode sager på en tur i ovnen. Efter dem var planen, at jeg ville bage en citron/birkes kage, men tiden har fået andre ben at gå på.

image

Mens jeg lod brødene efterhæve, kunne jeg passende gå en tur i haven for at se, hvordan det gik med brombær og de æbler, som gerne skulle forvandles til sød chutney med bid, når tiden var til det…

image Æblerne hænger tungt fra træernes grene og jeg deler dem gerne med orm og andet kryb, så lnge de efterlader i passende mængder til mig, men da jeg først stod foran det ene æbletræ, som bugner af de smukkeste røde æbler, var fristelsen for stor. Jeg måtte plukke nogle af dem.

Nogle bliver indtaget, som de er, men der er ALT for mange til det formål, så det er vist nu, jeg må i gang med at lave æblechutney og ikke først senere.

Brombær var der masser af. De hænger i tunge klaser og tynger grenene langs jorden, så der var ikke andet at gøre, end hente en skål og plukke så mange, som jeg kunne nå, inden brødene skulle i ovnen. Det blev til et par gode kilo, som om lidt skal forvandles til brombærsyltetøj. Det smager pragtfuldt.

Jeg føler mig rig, når jeg henter så meget god frugt lige nede i bunden af min have. Når jeg kigger hen langs hegnet og kan se jordskokker, hindbær og brombær stå tæt til udelt fornøjelse for hele familien.

Jeg føler mig rig, når jeg kigger ned langs rækken af små æbletræer, som allesammen mere end villigt, forsyner os med frisk og velsmagende frugt til langt hen på efteråret. Når jeg ser ribs- og solbærbuskene, som også velvilligt forsyner mine lagre med solbærsyltetøj og ribsgelé til hele den lange vinter.

Jeg føler mig rig, når jeg står i efterårssolen og bliver varm og svedig, mens bærrene hurtigt fylder min skål til bristepunktet. Jeg er vel nok heldig…

Sikke en dejlig dag…

Du vil sikkert også kunne lide