18

Alexander

Mine to b?rn er lige s? forskellige som dag og nat. Det er to helt forskellige temperamenter, som kommer til udtryk og skal jeg sige noget om det, er de to temperamenter vist fordelt ganske godt, set i lyset af mit ?ldste barn og hans livs udfordringer.

image
Alexander & Oline – et badekar er ogs? godt at dele…

Alexander viste sig hurtigt at v?re et t?lmodigt barn. Et barn med brug for adstadighed, ro og sm? pauser fra livets hektiske p?tr?ngenhed. Han har altid taget de pauser. Jeg genkender s? meget af mig selv, n?r jeg ser p? ham. N?dvendigheden af at tr?kke sig tilbage, n?r verden bliver for rodet, larmende eller hektisk er et af hans mest udtalte karaktertr?k, men det er, som n?sten alting er, parret med det modsatte. Den fandenivoldske lyst til at m?rke at han lever, kommer ogs? til udtryk i alt hvad han foretager sig.

Alexander elsker alt det vilde. Alexander elsker, n?r han kan m?rke, at han har en krop. N?r hans sanser udfordres, lever han og snakker vi om forlystelser, kan de eksempelvist ikke blive vilde nok. Han kan lide, at kroppen involveres, n?r livet skal leves. Han kan lide at musikken er s? h?j s? resonansen kildrer hans indvolde.

Alexander er en ung mand med hjertet p? rette sted. Han er et venligt menneske. Han er utrolig afholdt, hvor han kommer frem. Han er blid og t?nksom. Han har humor og er verdens st?rste drillepind.
Hans lune er sagnomspunden og vi holder alle allermest af ham, n?r han smiler sit sk?ve smil, mens han tager fusen p? os. N?r han lader som om anfald har gjort ham helt ude af stand til at svare p? sp?rgsm?l om hvorfor han ikke er i gang med at hj?lpe s?ster med at b?re af bordet eller n?r han lader som om, at han ikke forst?r hvad folk siger, for s? at vende hovedet den anden vej og grine lusket.

Alexander er et af de mest t?lmodige mennesker jeg kender. Om det er af n?dvendighed eller medf?dt, skal jeg ikke kunne sige, men det er en egenskab, som er god at have, n?r man konstant er afh?ngig af andre mennesker og deres mulighed for at hj?lpe. Han kan bede om noget for s? at acceptere ? gang p? gang, at han er n?dt til at vente. Han har altid haft det s?dan. Han har aldrig skreget af raseri eller gr?dt af frustration. Han har ventet. T?lmodigt.

Alexander er ogs? et af de tapreste mennesker jeg kender. Han indtager verden med en beundringsv?rdig erkendelse af, at den for ham inkluderer perioder, som ikke er s?rligt pr?get af kvalitet. Perioder, som inkluderer sygdom, operationer og efterf?lgende smerter. Alt sammen noget han udholder. Ikke uden at v?re ked af det, for s?dan er livet ogs?. Nogle gange g?r det s? ondt, s? man er n?dt til at reagere, men han accepterer, at det er s?dan. At han i perioder af sit liv, er n?dt til at udholde ting, som andre ikke skal. Han er beundret b?de af sine for?ldre, men ogs? af andre omkring ham, fordi han altid, efter en forklaring, tappert udholder smerter og ubehag.

Han lever hver eneste dag med, at hans kommunikation aldrig nogensinde bliver ligev?rdig. Han m? hver dag i sit liv sidde som passiv tilskuer, n?r andre mestrer at samtale flydende, for hans ekspressive sprog (hans talemaskine) er for begr?nset til at yde hans intellekt retf?rdighed. Han m?des konstant af mennesker, som ikke har tiden til samtale, for det kr?ver tid og t?lmodighed, at kommunikere ud fra ganske f? begreber, som omhyggeligt skal defineres ved hj?lp af ganske sm? tegn fra Alexander. Han lever med, at mennesker m?der ham med en meget lav forventning til hans intellekt alene fordi han sidder i k?restol, savler og ikke kan tale.
Han forst?r ALT.

Alexander er en smuk ung mand med spirende oversk?g. Han ved godt, at han er smuk. Hans mor fort?ller ham det hele tiden, men han har ogs? en del beundrere og endda rivalinder, som sl?s for hans k?rlighed og han elsker det! Han nyder, at de er vilde med ham. Han elsker, n?r pigerne tr?kker af sted med ham, for at f? alenetid uden andres indblanding.
Om han har v?ret forelsket? Jeg ved det ikke, for han n?gter, men jeg er nu ikke sikker. Der er meget jeg ikke er sikker p? og om hans fremtid vil jeg n?dig sp?, men ?n ting er sikker. Den unge mand skal nok f? sig en k?reste og det passer ham fortrinligt at v?re efterspurgt og jaget vildt.

Alexander er underlagt en krop, som ikke vil, som han vil. Den bestemmer en uhyggelig stor del af hans livsforl?b for ham. Den har allerede nu sat sig p? det meste af resten af hans liv, fordi den vil kr?ve en hel masse foranstaltninger, som altid vil st? som en massiv mur mellem ham og hans ?nsker, men fordi han er begavet med det sind jeg s? fattigt har pr?vet at beskrive, vil han alligevel form? at f? masser af kvalitet og livsgl?de p? trods af forhindringer. Forhindringer, som ind imellem kan synes umulige at besejre, men intet er umuligt for den, som venter t?lmodigt og det g?r han…

Han er mit smertensbarn. Min livslange sorg. Min helt. Han er totalt sej!

Du vil sikkert også kunne lide