29

Påskemad snart…

Det er påske om nogle dage, hvorfor jeg allerede nu kan se frem til mavepine forårsaget af umådeholdent indtag af chokolade- og marcipanæg. Jeg har i den grad en brist, når det kommer til de små ovale fristelser.

Påskeæg

Jeg ved ikke rigtigt hvorfor det er sådan, for tænker jeg efter, er kvaliteten af det hele temmelig ringe. Chokoladen er ikke god og i grunden også for ukarakterisktisk til mine smagsløg og marcipanen er som regel temmelig kedelig og tør, men når de står indenfor rækkevidde, kan jeg garantere, at de også forsvinder.

Til gengæld byder påsken også på god tid og dermed god mad, som er tilberedt med omsorg og kærlighed og det er ikke så ringe endda.

PÃ¥skelamI min fryser ligger det meste af et friskslagtet lam. Det skal forvandles til gode spiser påsken igennem og en ting er sikkert, der kommer lammeryg på bordet en af dagene.

Serveret med friske og aktuelle rodfrugter, som er bagt i ovnen sammen med den rosmarinkrydrede lammeryg, bliver de en himmerigsmundfuld.

Lam er altså blevet tradition her på matriklen (ligesom en million andre steder), når påsken er her, men vi har også en anden og knapt så hyldet en af slagsen; nemlig skidne æg.

Det er vist en egnsret. I hvert fald var de ved at falde af stolene på sjælland, da jeg serverede det første gang og de har ikke siden bedt frivilligt om skidtet, så jeg tror man skal være jyde, for at elske det.

Hårdkogte æg serveret i en stærk sennepssovs og helst med friskbagt rugbrød til, det er skidne æg. Det er vel en frokostret, men i mit hjem blev det serveret til påske, som aftensmad og med en hel familie, som elskede æg, var min mor højt elsket for præcis den ret.

Det er jeg så ikke. De synes, at jeg er mærkelig. Det er vist, hvad der er at sige om det. De spiser det ikke. Mor og jeg spiser det. Måske jeg skal invitere hende til skidne æg, for det er kedeligt at spise alene…

Du vil sikkert også kunne lide