25

Gammeldags Rabarberkage

Alexander og jeg elsker at være i køkkenet sammen. Vi bager eller laver mad, sylter eller hygger os bare ved spisebordet med at tegne eller læse. I dag skulle vi bage og han gad godt, så vi gik i gang med at rense rabarber og bagefter snitte dem i passende stykker.

Alexander fik lov til at vælge, hvad vi skulle lave af de sure stænger, så det endte med rabarbergrød af det første kilo rabarber. Smilla spørger efter en god opskrift, men der må jeg melde pas (jeg har dog alligevel forsøgt mig ved din kommentar Smilla), for Alexander er ikke god til at spise grød med hele stykker frugt i, så vi koger skidtet så længe, at der ikke er skyggen af frugtstykker tilbage. Når det er gjort, smager vi det til med sukker og tykner det med lidt Maizena, så det er så enkelt som noget.

Så går vi i gang...

De resterende rabarber blev brugt i en gammeldags rabarberkage, som består af en god kagebund, hvor på vi hælder en blanding af marengs, hakkede hasselnødder og små rabarberstykker på toppen. Hele skidtet bages en lille times tid og smager ganske vidunderligt af sol og sommer.

Gammeldags rabarberkage med marengs:

Rabarber med marengs

Ingredienser:

Dej:

175 g smør

100 g sukker

2 spsk vanille

1 knsp salt

3 æggeblommer

250 g mel

2½ tsk bagepulver

6 spsk mælk

Rabarbermarengs:

3 æggehvider, 200 g sukker, ca. 100 g hakkede hasselnødder, 600 g rabarber

Dej:
Smeltet smør, sukker, vanille og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Mel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.

Rabarber marengs:
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker à 2 cm. Læg dem til tørre på et viskestykke.

Hviderne piskes stive og lidt efter lidt tilsættes sukkeret, som gør marengsmassen sej. Vend nødder og rabarber forsigtigt i massen.

Dejen kommes i smurt springform og rabarbermarengsen fordeles ovenpå.

Bages ved ca. 175 grader i ca. 55 minutter. Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk. Smid et stykke stanniol over kagen, hvis du kan se, at det er lige ved at ske.

Du vil sikkert også kunne lide