13

God Morgen

Hvad gør man, når trætheden har svært ved at komme ud af kroppen sådan en fredag morgen kl. 5?

Tankerne omkring den undervisning, jeg skal holde i dag på arbejde, og alt det der skal nås hos patienterne inden, har givet mig en dårlig nattesøvn. Det blev alt for sent i aftes, inden jeg kom i seng. Lavede utallige overspringshandlinger inden undervisningsmaterialet blev skrevet. Men nu ligger det i tasken, så må vi se. om jeg kan leve op til mine egne forventninger om at kunne bibringe noget nyt og noget inspirerende både til kolleger, som har været på afdelingen i 16 år , og de, der er kommet for tre måneder siden. I dag er en slags prøve, 5 kolleger skal undervises, men næste uge er det hele afdelingen fordelt på 2 dage, 39 personer !! Jeg er ikke alene om det, men det forventes, at det er mig, der ved mest og har overblikket.

Trætheden, hvad gør jeg med den. Sansestimulation må der til. Et tæppe omkring mig og så ud på terrassen, mens morgenmaden spises. Omgivet af blomstrende mørkrøde rhodendendron kan jeg se svalerne i fuld sving, ringduen flyver mellem nyanlagte bede og æbletræet (gad vide om den har rede der). En enkelt solsort er startet sit arbejde, gøgen kukker lystig og fasankokkene giver deres besyv med. Sådan en tidlig morgen er der meget at være taknemlig for. Mine to dejlige børn ,som nu har læseferie, datteren som skal op i filosofi i dag, sønnike som slog græsplæne i går, og min landmand, som i går skød den største buk i sit liv. Ja og så hele vores familie, mine skønne kolleger, trætheden forsvinder lige så stille, og jeg er parat til at møde hverdagen med alle dens strabadser.

Kan I ha en god dag og pas godt på jer selv og andre.

Du vil sikkert også kunne lide