10

Læsehesten

Ferien forsvandt i virvaret af indlæggelse, penicillin og lungebetændelse, men den er dog ikke længere væk, end Oline pludselig kan savne swimmingpoolen.

Oline i poolen

Hun er vandhund om en hals. Kunne hun leve i en pool, ville hun gøre det og bare bede om, at få maden serveret på kanten, hvor fra hun ville hugge den i sig, for så at lege videre, som en anden søløve.

Mad på kanten, tak

I går, sent om aftenen, kom hun pludselig i tanke om, at hun slet ikke syntes, at hun havde været nok i vandet, da vi var på ferie. Hun blev ked af det ved tanken om, at der ikke lige kommer en lignende chance henne om hjørnet og følte nok, at hun havde spildt tiden, da hun havde chancen.

Måske var hun ikke lige så meget i vandet, som hun plejer at være, men til gengæld fik hun hul på Stephen King. Hun ville ikke have bøger med på ferie, for hun ville angiveligt slet ikke få tid til den slags dernede. Jeg pakkede i hast et par bøger til hende alligevel og ved en pludselig indskydelse smed jeg “Dyrekirkegården” ned til samlingen af ferielæsning. Måske ville hun kunne lide den, for hendes forkærlighed for det mystiske er legendarisk.

Hendes spirende interesse for det uforklarlige fik næring, da /many var på besøg. De snakkede om aliens, Roswell og ufo’er og siden har hun brugt mange timer på at udforske de ting, for at have nye ting at diskutere, når /many forhåbentligt snart kommer på sommerferievisit heroppe.

Altså smed jeg “Dyrekirkegården” i tasken og en dag, hvor hun kedede sig lidt, blev den fundet frem. Hun gik i gang med den midt på formiddagen og vi så hende kun til måltiderne, hvorefter hun igen forsvandt ind til bogen, som blev læst færdig inden hun sov den aften.

Hun var blevet grebet af Stephen Kings evne til at fodre fantasien og “Dyrekirkegården” var den helt rigtige bog at starte med. Den havde masser af genkendelige elementer – familien, kæledyrene og kærligheden til de mennesker, som omgiver mennesket – samtidig med, at den formåede, at overraske hende tilstrækkeligt til, at det blev en god læseoplevelse.

På vej hjem fra Provence var der pitstop, lige da vi havde passeret den danske grænse. På tankstationen stod “Som en ond drøm” til sølle 30 kroner. Det er den eneste bog, hvor Stephen King beskæftiger sig med aliens i gængs forstand, men kombinationen af forfatter og tema var som skabt til Oline. Hun sad med næsen begravet i bogen, de sidste 3 timer hjem.

Nu keder hun sig igen og eftersom moderen er vild med at gyse, står der en hyldemeter af Stephen King lige nede i soveværelset. Jeg har vist hende, hvor hun skal finde underholdning, så hun keder sig ikke længere.

Du vil sikkert også kunne lide